23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5566
EURO34.8607
ALTIN2417.7

Neden İrlanda'da Yüksek Lisans Yapmalı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Neden İrlanda'da Yüksek Lisans Yapmalı?
Abone ol
İrlanda, anadili İngilizce olan Avrupa ülkelerinden birisidir. 2000'li yıllardan bu yana özellikle teknoloji anlamında Avrupa'nın en büyük yatırımını yapan ülkelerden de biri olmuştur.

İrlanda, anadili İngilizce olan Avrupa ülkelerinden birisidir. 2000'li yıllardan bu yana özellikle teknoloji anlamında Avrupa'nın en büyük yatırımını yapan ülkelerden de biri olmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi ülkelerde merkezleri bulunan Facebook, Google, Amazon gibi dünyanın çok uluslu şirketlerinin Avrupa genel merkezleri İrlanda'da bulunmaktadır.

Durum böyleyken “Neden İrlanda’da yüksek lisans yapmalı?” sorusuna verilecek tek yanıt bu olsa bile yeterlidir. İrlanda yüksek lisans yapılmak için en doğru ülkelerden birisidir.

Neden İrlanda'da Yüksek Lisans?

İrlanda'nın önde gelen üniversitelerinden birinde yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere çok çeşitli seçenekler sunulur. İrlanda'da yüksek lisans derecesinin süresi genellikle bir yıldır.

Ayrıca, İrlanda'da yüksek lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra iki yıl çalışma hakkınız da bulunmaktadır. Bu noktada “Neden İrlanda’da yüksek lisans yapmak istenir?” sorabilirsiniz. Çünkü İrlanda'daki yüksek lisans derecesi, yurt dışındaki en faydalı yüksek lisans derecelerinden biridir.

İrlanda’da Yüksek Lisans Başvuruları

İrlanda’da yüksek lisans başvuruları yapıldıktan sonra eğitiminize; eylül, ocak ve nisan aylarında başlayabilirsiniz. Eylül ayında başlayan devlet üniversiteleri için başvuru süresi mayıs/haziran ayının sonuna kadar, vakıf üniversiteleri için ise kapasiteye göre ağustos ayına kadar başvuru yapılabilmektedir.

Mevcut kontenjanlara göre bu süre biraz uzayabilir. ​​Advice Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık üzerinden şu konular hakkında bilgi alabilirsiniz:

Okullar
Bölümler
Son başvuru tarihleri
Fiyatlar
Yukarıda sıralananlar dışında aklınızdaki tüm sorulara eğitim merkezi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra genel olarak, en az dört haftalık vize işlemleri dikkate alınmalıdır.

İrlanda’da Yüksek Lisans Yaparken Çalışmak

Haftada 20 saat yarı zamanlı çalışma hakkınız vardır. Dilerseniz part-time bir iş yaparak aylık yaşam giderlerinizi karşılayabilirsiniz. Yani İrlanda’da yüksek lisans yaparken çalışmak oldukça avantajlıdır.

Asgari ücret saatlik 10,50 euro civarındadır. Bir iş bulmak, olumlu tutumunuza ve İngilizce becerilerinize bağlıdır. Ailenizi zorlamadan yüksek lisansınızı tamamlamak için bu miktarları yarı zamanlı olarak kazanabilirsiniz.

İrlanda Master Bursları

İrlanda master bursları, İrlanda'da okuyan öğrenciler için kullanılabilir durumdadır. Öğrenci adına başvuru sürecinde, burs başvurusu okula iletilir ve başvuru tamamlandıktan sonra burs hakları öğrenciye bildirilir.

İrlanda’da Çalışma İzni

Mezun olduktan sonra, iki yıl boyunca tam zamanlı İrlanda’da yüksek lisans çalışma izni hakkınız olacaktır. Bu hakkı Türkiye'ye dönmeden önce önemli bilişim şirketlerinde iş deneyimi kazanmak ve öğrenim ücretlerini düşürmek için kullanmak oldukça mantıklıdır.

İrlanda’da Yüksek Lisans Fiyatları

İrlanda'da yüksek lisans fiyatları, okuduğunuz üniversiteye ve derece programına bağlıdır. Hangi üniversiteyi seçerseniz seçin, İrlanda yüksek lisans ücretleri yüksek olabilir. Ancak İrlanda'da yüksek lisans derecesinin çok nadir bir fırsat olduğunu unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 yaşında kemik kanserine yenildiÖnceki Haber

15 yaşında kemik kanserine yenildi

Seyir halindeki otomobil köprünün altından geçerken duvara çarptı: 3 yaralıSonraki Haber

Seyir halindeki otomobil köprünün altınd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar