19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8651
ALTIN2496.5

Mustafa Destici: "Türkiye darbe anayasasından kurtulsun istiyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mustafa Destici: "Türkiye darbe anayasasından kurtulsun istiyoruz"
Abone ol
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz istiyor ve arzu ediyoruz ki PKK’nın siyasi uzantısı ve şubesi hariç diğer siyasi partilerimiz bir araya gelsin ve artık darbe anayasasından Türkiye kurtulsun istiyoruz.” Dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz istiyor ve arzu ediyoruz ki PKK’nın siyasi uzantısı ve şubesi hariç diğer siyasi partilerimiz bir araya gelsin ve artık darbe anayasasından Türkiye kurtulsun istiyoruz.” Dedi.



Genel Başkan Destici, partisinin Osmaniye İl Başkanlığı’nın Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezindeki 6. Olağan Kongresine katıldı. Kongreye, Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, siyasi parti başkanları ve partililer katıldı.

Genel Başkan Destici, sistem değişikliği, anayasa değişikliği ile ilgili, özellikle Türkiye’nin demokratikleştirilmesi ve 80 darbecilerinin yaptığı anayasanın değiştirilmesi noktasında Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden tutunda, tüm değişikliklere evet dediklerini söyledi.

Büyük Birlik Partisi olarak, Türkiye darbe anayasasından kurtulsun, yönetimde istikrar sağlasın ve Türkiye her 1.5 yılda bir hükümet değiştiren ve ona yakın sürelerde sürekli seçime giderek, ülke siyasi kaosa girmesin diyerek bu değişiklere evet dediklerini belirten Destici, “Ben bütün arkadaşlarımın şuna inandığını biliyorum.



Hepimiz, bu salondaki herkes Türkiye’deki bütün Büyük Birlik Partiler, Türkiye’nin 82 Anayasası, yani 80 darbesini yapan darbecilerin çıkarttığı anayasanın değiştirilmesi noktasında hepimizin hemfikir olduğunu biliyoruz.

Bunun içinde biz Büyük Birlik Partisi olarak bu tür anayasa değişiklikleri gündeme geldiğinde hep bunları destekledik. Bunun içinde, yine Sayın Cumhurbaşkanın son olarak, “gelin şu anayasayı değiştirelim, yeni bir anayasa yapalım” teklifine de ‘evet’ dedik.

Evet demekle de kalmadık, biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanını da, İyi partinin Genel Başkanı ve diğerlerinin genel başkanlarını ziyaret ederek onların da yeni bir anayasa çalışması yaparak bu darbe anayasasından kurtulmak için katkı vermelerini istedik.

Hala da bu isteğimiz devam ettiriyoruz. Biz istiyor ve arzu ediyoruz ki PKK’nın siyasi uzantısı ve şubesi hariç diğer siyasi partilerimiz bir araya gelsin ve artık darbe anayasasından Türkiye kurtulsun istiyoruz. Onları niye ayırıyorum çünkü hiçbir zaman Türkiye’nin ve Türk milletinin bir partisi olmadılar. PKK’nın uzantısılar.” Dedi.

Genel Başkan Mustafa Destici, konuşmasının devamında, “Bakın şimdi bazı siyasi partiler de CHP başta olmak üzere Onların desteğini kaybetmemek için Kürt sorunu vardır diye bir mesele ortaya attılar.

Kürtler bizim kardeşimiz biz Kürt, Türkmen, Çerkez, Boşnak, Zaza, Alevi, Sünni, hiç bugüne kadar ayırt ettik mi. Etmeyiz. Çünkü biz insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen Şey Edebali’nin torunlarıyız. Çünkü biz yaradılanı severiz yaradandan ötürü diyen Yunus Emre’nin ayak izlerinin olduğu toprakların evlatlarıyız.

Onun için biz asla insanımızı Etnik kökeninden, Mezhebi anlayışından dolayı ayırmadık, hiçbirine farklı bir muamele yapmadık, yapmayız. Çünkü bunun Allahın gücüne bilir ve çünkü biz Allah’ın rızasını önceleyerek siyaset yapan büyük birlik partileriz.” Diye konuştu.

Mevcut başkan İsmail Gümüş’ün aday olmadığı ve tek liste ile gidilen kongrede, BBP İl Başkanı Mehmet Tamer Taşdelen oldu.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar