28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Tuğlu: Kütüphaneler üniversitelerin kalbidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Tuğlu: Kütüphaneler üniversitelerin kalbidir”
Abone ol
ELAZIĞ’DA ‘PANDEMİ SÜRECİNDE KÜTÜPHANELER VE CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİ’ SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

Elazığ’da söyleşiye katılan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, ”Özellikle sloganımız kütüphaneler üniversitelerin kalbidir. Fırat Üniversitesi’nde de bunu gördüm” dedi.


Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde ‘Pandemi sürecinde Kütüphaneler ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ düzenlendi. Programda Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, Korona Virüs (Covid-19) pandemi sürecinde kütüphanelerin ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin faydalarını ile gösterdiği faaliyetleri anlattı.


Rektör Fahrettin Göktaş’ın daveti üzerine Elazığ’a geldiklerini belirten Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, "Özellikle son dönemde yapılan kütüphaneyi gezdik. Kütüphanede neler yapılabilir ne katkı sağlayabiliriz konusunda incelemelerimiz oldu. İncelemeler sonucunda raporumuzu rektöre sunacağız. Buradaki seminerde ise pandemi döneminde kütüphaneler neler yaptı. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi neler yaptı. Ülkenin en büyük değeri olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini genel olarak anlatmaya çalıştık. 9 yıl önce bir konferans nedeniyle Fırat Üniversitesine gelmiştim. O zaman açıkçası şöyle demiştim. Büyük ve köklü bir üniversite ama bu şekilde bir kütüphanesi olmaması lazım. Şimdiki kütüphane bildiğim kadarıyla öğrenci merkezi olarak kullanılıyor. Yeni binayı görünce de mutlu oldum. Bizim özellikle sloganımız kütüphaneler üniversitelerin kalbidir. Fırat Üniversitesinde de bunu gördüm” diye konuştu.


Programa Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’nun yanı sıra Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fahrettin Göktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ve Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar