20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

MESOB Başkanı’ndan esnafa sahip çıkma çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MESOB Başkanı’ndan esnafa sahip çıkma çağrısı
Abone ol
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) yönetim kurulu üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ”Mahalle esnafından alışveriş yapın, paranız Malatya’da kalsın” dedi.

MALATYA (İGFA) -  Yazılı bir açıklama yapan MESOB Başkanı Şevket Keskin, Anadolu'nun anayurt yapılmasında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan, Cumhuriyet'in kuruluşunu yürekten sahiplenen Ahilik kültürünün öncüsü Ahi Evran’ın daha iyi anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması ile Ahilik kültürünün dünya milletlerine en doğru şekilde anlatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılının “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlattı. 

Ahilik kültürünün milli ve yerli olmayı gerektirdiğini söyleyen Keskin, "Esnaf ve sanatkarlarımız pandemi sürecinin en mağdur kesimidir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan ve  toplumun her kesiminden destek bekliyoruz ve herkesi mahalle bakkalından, mahalle esnafından alışveriş yapmaya davet ediyorum. Herkes kendi mahallesindeki esnafında alışveriş yaparsa, paranız Malatya’da kalır. 3 harfli marketlerde ve diğer zincir marketlerde alışveriş yaparsanız, paranız yurtdışına gider, çöpleri bu kentte kalır” ifadelerini kaydetti.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı  Keskin; “Ahi ahlakı, temelde Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hadislerine dayanmaktadır. Bütün mesleklerin kaynağı yine peygamberlere dayanmaktadır. Peygamberler Ahilik sisteminde esnaf ve sanatkarımızın ilk ustalarıdır. Ahilik, ahlak, eğitim-bilim, organizasyon, kalite-standardı, üretici-tüketici ilişkisi, denetim gibi konularda toplumsal yapıyı düzenleyen sistemdir. Millet olarak Anadolu'da bin yıldan beri varlığımızı sürdürmemizdeki temel kaynak Ahilik anlayışı içerisinde bu değerlere saygı gösterilmesi ve yaşatılmasıdır.  Günümüzde toplam kalite, müşteri beklentileri, tüketicinin korunması, standart üretim gibi kavramların önemi yeni yeni anlaşılmaya başlanmıştır. Ancak bu kavramları Ahilik, yüzyıllar öncesinde Anadolu'da yaşatmıştır”  dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar