29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Mersinde öğrencilere çok tarifeli hatlarda kısa mesafe indirimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersinde öğrencilere çok tarifeli hatlarda kısa mesafe indirimi
Abone ol
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYEYE AİT ÇOK TARİFELİ OTOBÜSLERDE ÖĞRENCİ ABONMANLARINI KISA MESAFELER İÇİN 3 TL'DEN 1 TL'YE DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI.

Mersin Büyükşehir Belediyesince, belediyeye ait çok tarifeli otobüslerde öğrenci abonmanlarının kısa mesafeler için 3 TL’den 1 TL’ye düşürüldüğü açıklandı.


Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan düzeltme açıklamasında, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Müdürlüğü Elektronik Ücret Toplama Sistemi Sorumlusu Ünsal Ünal’ın açıklamalarına yer verildi. Ünal, abonman uygulamasının çok yeni bir sistem olmasına karşın, şu ana kadar yaklaşık 2 milyon kullanım gerçekleştiğini söyledi. Uygulamanın yakın süre öncesine kadar sadece şehir içi hatlarda geçerli olduğunu belirten Ünal, düzenleme ile çok tarifeli hatları kullanan ve 3 TL ödeyen öğrencilerin de artık kısa mesafeli yolculuklarında 1 TL’ye yolculuk yapacaklarını söyledi.



"Artık abonman kart kullanan her öğrenci 1 TL ödeyecek"


Bu yeni uygulama ile sadece şehir içi hatlarında değil, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren il genelindeki tüm toplu taşıma araçlarında abonman öğrenci kartı kullanımının devreye girdiğini belirten Ünal, "Öğrenci arkadaşlarımız tek tarifeli hatların yanı sıra, çok tarifeli hatların şehir içi tarifelerine, bu tür abonman binişleri gerçekleştirebilecek. Özetle daha önce 3 TL’ye bindikleri otobüslerimizle, abonman kart kullanarak kısa mesafeli yolculuk eden tüm öğrenciler 1 TL’ye binebilir" dedi.


Yeni uygulamadan memnun olduğunu belirten öğrencilerden Zehra Ortak, "Ben uygulamadan çok memnunum. Şu an abonman olduğu için basıyoruz, direkt 1 lira çekiyor. Aile ekonomimize de katkı oluyor. Ailem bana ulaşım için aylık 100 lira veriyor. Bunun 60 lirasını kartıma yüklüyorum, 40 lirası bana kalıyor" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Odakır: “Asıl engel, özel insanlara karşı olan duyarsızlıklar”Önceki Haber

Başkan Odakır: “Asıl engel, özel insanla...

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz: "Halkımızı bu fakirlikten biz kurtarırız"Sonraki Haber

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar