25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4822
EURO34.9401
ALTIN2434.3

Mardinde Osmanlı geleneği ‘askıda ekmek, ‘askıda tatlı olarak devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardinde Osmanlı geleneği ‘askıda ekmek, ‘askıda tatlı olarak devam ediyor
Abone ol
MARDİN’İN ARTUKLU İLÇESİNDE TATLICI ESNAFI, OSMANLININ “ASKIDA EKMEK” GELENEĞİNİ, “ASKIDA TATLI” OLARAK SÜRDÜRÜYOR. GÜNLÜK YAKLAŞIK 40 KİLO İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞIYOR.

MARDİN (İHA) – Mardin’in Artuklu ilçesinde tatlıcı esnafı, Osmanlının “askıda ekmek” geleneğini, “askıda tatlı” olarak sürdürüyor. Günlük yaklaşık 40 kilo ihtiyaç sahibine ulaşıyor.


Osmanlı Devletinin ‘askıda ekmek’ uygulamasının geleneği yıllar boyunca devam ederken, farklı meslek gruplarında şekil almaya devam ediyor. Mardin’in Artuklu ilçesinde ise tatlıcı esnafı uygulamayı üretim ve satışlarını yaptıkları halka tatlı, tulumba ve diğer tatlılar üzerinde yapmaya başladı. Özellikle Ramazan ayında müşteriler tarafından askıda tatlı bırakma uygulamasına büyük destek verildi. Tatlıcı esnafı Fırat Alan, bu desteğin günlük 40 kiloya kadar olduğunu ve ihtiyaç sahiplerine ulaştığını söyledi.


35 yıldır baba mesleği olan tatlıcılık yaptıklarını söyleyen Fırat Alan, “Her yıl olduğu gibi bu yılda askıda ekmek değil de, askıda tatlı uygulaması yapıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızı her sene olduğu gibi bekliyoruz. Günlük 30-40 kiloya yakın askıda tatlı bırakılıyor. Bizlerde bunu ihtiyacı olan insanlara, kurumlara ve derneklere veriyoruz. Bu konuda çok güzel bir destek alıyoruz. Hayırsever müşterilerimiz çok var. Gelip ücretini verenler oluyor” dedi.



“İhtiyaç sahiplerine mesleğimizle destek oluyoruz”


Kendi bütçelerinden de ihtiyaç sahipleri için askıda tatlı bıraktıklarını ifade eden Alan, “Genelde insanlar yardım kolisi ve başka türlü yardımlarda bulunuyor. Bizlerde tatlıcılar olarak tatlı yardımında bulunmak istiyoruz. Gördüğümüz üzere Ramazan ayında her eve tatlı girmiyor. Bizde buna vesile olmak için bu uygulamayı yaptık. Müşterilerimizin de her sene olduğu gibi bu senede çok güzel destekleri var. Allah şimdiden herkesin hayrını kabul etsin. Hayırlı Ramazanlar diliyorum” diye konuştu.


Tatlıcıda sürekli müşteri olan Sinan Ceylan, ihtiyaç sahipleri için çok güzel bir uygulama olduğunu aktardı. Ceylan, “Şu an ülkemizde zor durum ve şartlarda bulunan insanlar için çok güzel bir uygulama. Fırat kardeşime teşekkür ediyorum, böyle bir hayra vesile olduğu için. Allah ondan razı olsun. Biz hayırseverler olarak da askıda tatlı uygulamasına destek verelim. Elimizden geldiğince askıya bir şeyler bırakalım, ihtiyaç sahipleri de tatlı yesin” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
23 Nisanda ‘Okuyan Bir Gelecek etkinliği ile farkındalık oluşturulacakÖnceki Haber

23 Nisanda ‘Okuyan Bir Gelecek etkinliği...

Aşçı öğrencilerden arkadaşlarına iftarSonraki Haber

Aşçı öğrencilerden arkadaşlarına iftar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar