19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0

Mardinde ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardinde ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi
Abone ol
TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU TARAFINDAN MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ VE DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ TÜRKİYE OFİSİ DESTEĞİYLE MARDİN’DE ‘AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI’ DÜZENLENDİ. 16-17 MAYIS TARİHLERİNE ÜÇ FARKLI GRUPTA GERÇEKLEŞECEK TOPLANTI AİLE HEKİMLERİNİN, ACİL SERVİSLERDE ÇALIŞAN HEKİMLERİN, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI UZMANLARININ VE GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE ÇALIŞAN HEKİMLERİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Mardin İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi desteğiyle Mardin’de ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi.


16-17 Mayıs tarihlerine üç farklı grupta gerçekleşecek toplantı aile hekimlerinin, acil servislerde çalışan hekimlerin, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarının ve göçmen sağlığı merkezlerinde çalışan hekimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Mardin İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz’un açılış konuşmalarıyla başladı. Yavuz, akılcı olmayan ilaç ve antibiyotik kullanımının halk sağlığını etkileyen önemli bir sorun olduğunu belirtti.


TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara tarafından ‘Covid-19 Pandemisinde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Antibiyotik Kullanımına Akılcı Yaklaşım’ konusunda katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Toplantı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayper Somer’in, Prof. Dr. Zeynep Ulker Tamay’ın ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Yılmaz’ın akılcı antibiyotik kullanımı ile ilgili sunumlarıyla devam etti.


Toplantı TİTCK Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanı Uzman Eczacı Mesil Aksoy’un açılış konuşması ve sunumu ile devam etti. Aksoy tarafından antimikrobiyal direncin küresel bir sorun olduğu ve bu sorunun ‘sessiz salgın’ olarak adlandırıldığı ve önlem alınmazsa tüm dünyanın ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğu belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünlü şarkıcı Kuyucaktaki 19 Mayıs coşkusuna ortak olacakÖnceki Haber

Ünlü şarkıcı Kuyucaktaki 19 Mayıs coşkus...

Hatay’da bir araçta 50 sahte pasaport ele geçirildiSonraki Haber

Hatay’da bir araçta 50 sahte pasaport el...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar