29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

Manisada anız yangınlarına karşı uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisada anız yangınlarına karşı uyarı
Abone ol
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MANİSA İL MÜDÜRLÜĞÜ, ANIZ YANGINLARINA KARŞI UYARIDA BULUNARAK, ANIZIN YAKILMASININ BÜYÜK TEHLİKE ARZ ETTİĞİNİ, GEREK TARIMSAL EKOSİSTEMİ GEREKSE DE DOĞAL EKOSİSTEMİ TAHRİP ETTİĞİNİ BİLDİRDİ.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Manisa İl Müdürlüğü, anız yangınlarına karşı uyarıda bulunarak, anızın yakılmasının büyük tehlike arz ettiğini, gerek tarımsal ekosistemi gerekse de doğal ekosistemi tahrip ettiğini bildirdi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Manisa İl Müdürlüğü, son günlerde artan anız yangınlarına karşı çiftçileri uyardı. Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Manisa merkez ve ilçelerinde bazı tarım arazilerinde yasak olduğu halde hasat sonrası anız yakılması olaylarıyla karşılaşılmaktadır. Anızın yakılması büyük tehlike arz etmekte ve gerek tarımsal ekosistem, gerekse doğal ekosistem tahrip edilmektedir. Anız yanması sonucu çıkan duman hava kirliliğini artırmakta, atmosferdeki karbondioksit oranını yükseltmekte ve bazı bölgelerde ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet vermektedir. Ayrıca yol kenarında yakılan anızlar da karayollarında görüş mesafesini kısaltarak ölümle biten trafik kazalarına neden olmaktadır. Anız yangınları orman yangınlarına da sebebiyet vermektedir. Milli servetimiz olan ormanlarımız ile içerisinde ki canlıların yok olmasına ve yakın yerleşim birimlerinin yanmasına neden olan anız yangınları önemli maddi kayıplara da neden olmaktadır. Anız yakılmasının önemli zararlarından biriside toprağı su ve rüzgâr erozyonuna daha hassas duruma getirmesidir. Çünkü anız, yağışların şiddetle toprağa düşmesini engeller yüzey akış hızını azaltır, toprağa sızmasını sağlar. Böylece erozyonu önlenmiş olur. Bu sebeplerle ilimizde anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır. Anız yakma yasağına uymayanlar hakkında İlgili Kurumlarca 2872 sayılı Çevre Kanunu ile bu kanunda değişiklik öngören 5491 sayılı Kanun ve 6831 sayılı Orman Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulanacaktır"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki mağara ziyarete açıldıÖnceki Haber

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki m...

Nevşehirde sokaklar asfalt konforu ile buluşuyorSonraki Haber

Nevşehirde sokaklar asfalt konforu ile b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar