24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5487
EURO34.8259
ALTIN2437.6

Lise öğrencilerine YKS öncesi gerçeği aratmayacak sınav tatbikatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lise öğrencilerine YKS öncesi gerçeği aratmayacak sınav tatbikatı
Abone ol
KOCAELİ’DE BİR LİSE, YKS SINAVINA GİRECEK OLAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN HEYECANLARINI YENMELERİ VE SINAV GÜNÜ NELER YAPMALARI KONUSUNDA FİKİR SAHİBİ OLMALARI AMACIYLA TATBİKAT DÜZENLEDİ. GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKATTA, SINAVA GEÇ KALAN ÖĞRENCİLER OKULA ALINMADI.

Kocaeli’de bir lise, YKS sınavına girecek olan 12. sınıf öğrencilerinin heyecanlarını yenmeleri ve sınav günü neler yapmaları konusunda fikir sahibi olmaları amacıyla tatbikat düzenledi. Gerçeği aratmayan tatbikatta, sınava geç kalan öğrenciler okula alınmadı.


Kocaeli’nin Derince ilçesinde faaliyet gösteren "Merkez Bankası Anadolu Lisesi", Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için sınav tatbikatı düzenlendi. 12. sınıf lise öğrencilerinin heyecanlarını yenmeleri amacıyla düzenlenen sınav tatbikatında gerçeği aratmayan anlar yaşandı. ÖSYM’nin tüm kurallarının eksiksiz uygulandığı sınava, öğrenciler polis tarafından üstleri arandıktan sonra alındı. Öğrencilere poşet içerisinde, kalem, silgi, mendil ve kalemtıraş verildi. Su şişelerinin etiketlerinin söküldüğü sınavda, yasak olan eşyalar da emanete alındı. Soru kitapçıklarının poşet içerisinde teslim edildiği sınavda öğrencilere, uyulması gereken kurallar da hatırlatıldı. Başlama saatinden sonra okula gelen öğrenciler ise sınava alınmadı. Tatbikatta gönüllü olarak görev yapan Okul Müdür Yardımcısı Emre Kaan Gülyıldız, “Emek verip gayret gösteren, bu yolda alın teri döken, kendi geleceklerini şekillendirme adına mücadele eden öğrencilerimizin emeğinin hiçbir şekilde zayi olmaması adına, elimizden ne geliyorsa dün yaptık bugün yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 12. sınıf öğrencilerimizin girecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi, öğrencilerin sınav anı ve sonrasında yapmaları gerekenler bugün gerçekleştirdiğimiz gerçeği aratmayacak bir tatbikatla anlatıldı” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar