29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

Kütahyada Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahyada Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum projesi
Abone ol
KÜTAHYA'DA "ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM" PROJESİ KAPSAMINDA ULU CAMİİ BAHÇESİNDE CUMHURİYET ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE DÖNÜK ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ.

Kütahya’da "Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum" projesi çerçevesinde, Ulu Camii bahçesinde Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine dönük etkinlikler düzenlendi.


Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle öğrencilere yönelik uygulanan proje çerçevesinde etkinlik düzenlendi.


Camilerin çocuklar tarafından sevilmesini ve yaz tatili boyunca camilerin şenlendirilmesini amaçlayan etkinlikte, minare gölgesinde toplanan öğrenciler, survivor parkuru, langırt, çeşitli zeka oyunlarıyla eğlendiler.


Projenin Kütahya Koordinatörü olan Cumhuriyet Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Ali Songür, "Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerde yer almaları önemli kazanımlar sağlıyor düşüncesindeyiz. Çocuklarımızın tarihiyle ve değerleriyle barışık yaşamaları özel bir önem taşıyor. Okulumuzda yürütmüş olduğumuz rehberlik çalışmaları, akran kaynaşmaları, kültürel etkinlikler, değerlerle ilgili etkinlikler ve daha birçok gezi ve çalışmalarımızla öğrencilerimize gelecek adına önemli davranışlar kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.


Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da, "12 kız, 12 erkek çocuğumuzla birlikte, bir dönem boyunca değerler eğitimi ve kültürel faaliyetler ortaya koyduk. Değerler kulübü adı altında bir araya gelen öğrencilerimiz için, Diyanet Gençlik Merkezlerimizde haftada iki gün kültürel dersler, ziyaretler, okumalar ve eğlenceler düzenledik. Amacımız kendisiyle, çevresiyle, Rabbisiyle barışık, dini, milli değerlerine bağlı, birbirini seven, empati duygusu olan, sorgulayan, soruşturan, okuyan, eğlenen ve paylaşan nesiller oluşmasıdır" diye konuştu.


Kütahya İl Müftüsü Demirtaş, bir kıvılcım olarak gördükleri projeyi diğer okullarda da denemek istediklerini belirtti.


"Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum" projesi Kütahya il genelinde 5 okulda yürütülüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yozgat Belediyesi kentin mimarı dokusuna uygun mahalle konakları inşa ediyorÖnceki Haber

Yozgat Belediyesi kentin mimarı dokusuna...

BBP Lideri Mustafa Destici: “Kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir”Sonraki Haber

BBP Lideri Mustafa Destici: “Kırmızı çiz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar