28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Kurbanlık hayvan alırken dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurbanlık hayvan alırken dikkat
Abone ol
ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ENDER MUHAMMED GÜMÜŞ YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI SEBEBİYLE KURBANLIK ALACAK VATANDAŞLARIMIZ İÇİN UYARILARDA BULUNDU.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle kurbanlık alacak vatandaşlarımız için uyarılarda bulundu.


İl Müdürü Gümüş, kurbanlık alırken pazardaki satıcının yani üreticinin gerçekten bu kurbanları kendisinin üretip üretmediğini, aldığı yeri, nereden getirdiğini, kurbanların kaç yaşında olduğunu ve küpe numaralarını sistem üzerinden kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti. Cep telefonundan sorgulama imkânı bulunmayan vatandaşlarımızın, hayvan pazarlarında görevli veteriner hekim arkadaşlarımızdan gerekli yardımı alabileceklerini belirtti.



“Kurbanlığa dair bilgiyi cep telefonundan öğrenebilirsiniz”


Kurban Bayramı’nda kurban vecibesini yerine getirecek vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan alırken oldukça dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Gümüş, “TÜRKVET mobil uygulaması sayesinde alacakları kurbanlığa dair bilgiyi cep telefonundan öğrenebilirler. TÜRKVET mobil uygulamasını telefonlarına yükleyerek, alacakları kurbanlığa ait küpe numaralarından ırk, yaş, cinsiyet, yapılan aşıları sorgulayarak sağlıklı ve kayıtlı kurbanlık hayvanları güvenle alabilirler” dedi.



“Kesim alanlarında kesim işlemleri yapılmalı”


Kurban kesim alanlarının dışında kurban kesilmemesi gerektiğini belirten Gümüş, hayvan sağlığı ve refahına uygun olan kesim alanlarında kesim işlemlerinin yapılmasının toplum sağlığı açısından önem arz ettiğinin altını çizdi. Kurban ibadetinin dini bir vecibe olduğunu belirten İl Müdürü Gümüş, kurban kesildikten sonra atıkların bir çukura gömülerek, insan sağlığı ve çevrenin korunması açısından duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kurban bayramı sürecinde İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kurbanlık hayvanlar için belirlenen kesim yerlerinde sığır tüberkülozu hastalığı resmi veteriner hekim tarafından tespit edildiğinde, sığır karkasının değerinin tazminat olarak ödeneceğini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küçükçekmecede trafik kavgasını ayırmak isteyen baba oğul bıçaklandıÖnceki Haber

Küçükçekmecede trafik kavgasını ayırmak...

Çalıntı motosiklet jandarma ekiplerince bulunarak sahibine teslim edildiSonraki Haber

Çalıntı motosiklet jandarma ekiplerince...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar