23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.59
EURO34.828
ALTIN2418.5

Kripto Paralar için En İyi Oranları Bulalım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kripto Paralar için En İyi Oranları Bulalım
Abone ol
Birkaç ayda kripto piyasasına büyük ölçekli yeni yatırımlar yapıldı. Sonuç olarak kripto paralar oldukça yüksek performans gösteriyor.

Birkaç ayda kripto piyasasına büyük ölçekli yeni yatırımlar yapıldı. Sonuç olarak kripto paralar oldukça yüksek performans gösteriyor.

Buna karşın bu tür yatırımların genellikle bir maliyeti olur. Bu tutar normalde oranlar ve ücretler olmak üzere iki faktöre dayanır.

Bu yazıda yatırımcıların en iyi oranları ve en düşük ücretleri bulmak için neler yapabileceğine göz atacağız. Bunun neden göründüğünden daha zor olduğuna göz atalım.

Kripto Paralar için En İyi Oranları Nasıl Bulacaksınız?

Kripto paralar için en iyi oranları bulmak biraz karmaşık bir iş olacak. Kripto para alım satım işlemleri yapılan çoğu yerde iş gecikmeli bir orana dayanır.

Bu; Bitcoin'in belirli bir fiyatta olmasına karşın platformun oranının söz konusu değeri doğru şekilde yansıtmayabileceği anlamına gelir. 

Yatırımların dikkat etmesi gereken üç unsur söz konusudur. Bunlardan birincisi gerçek değerdir. Normalde "gerçek zamanlı" olarak hareket eden grafiklerde görüntülenir.

Burada vurgulanması gereken unsur "gerçek zamanlı"dır. Önde gelen dönüştürücülerin grafiklerini yan yana açtığınızda farklılıklar olduğunu göreceksiniz. Buna, bazı dönüştürücülerin fiyatlarına kendi işlem hacimlerini belirli bir oranda eklemesi neden olur.

Diğer iki unsur ise alış ve satış fiyatlarıdır. Dönüştürücüler bunlar için farklı fiyatlar belirleyebilir. Genel olarak en iyi oranları bulmak adına yatırımcılar bunlara dikkat eder. Alış ve satış fiyatları, özellikle düşük hacimli işlemler veya kâr marjı düşük işlemler için büyük önem taşır.

En İyi Oranları Bulmak

Farklı dönüştürücülerin gerçek zamanlı fiyatlaması biraz farklı olabilir ancak genel olarak bu farklar küçük ve önemsizdir. Bir dönüştürücünün oranlarının normalden çok farklı olduğunu görürseniz burada işlem yapmamanız önerilir.

Bununla birlikte fiyatlar başka dönüştürücülere oranla fazla iyi ise arka planda bir şeyler dönüyor olabilir. Kripto dünyasında bu sahteciliğe işaret eder.

Alış ve satış oranları kripto para piyasası tarafından belirlenir ve bunlar mümkün olduğunca rekabetçi oranlar sunmayı hedefler. Ancak burada satıcıların operasyonel maliyetleri birbirinden farklıdır.

Sonuç olarak bazıları diğerleri kadar rekabetçi olamaz. Bu nedenle oranların dikkatle incelenmesi ve yan yana karşılaştırılması önerilir. Örneğin TRX to BTC dönüştürücü ile işlem yapmak istiyorsanız, bu işlemi en kârlı oranları sunan çeviricileri araştırmanız gerekir.

Ancak bu durumda son unsur etkili olacaktır: ücretler oranları etkileyecektir.

Ücret Yapıları

Kripto para yatırımcısı olarak sizi zorlayacak bir unsur varsa o da ücret yapısıdır. Ücretler genellikle gizlenir veya maskelenir. Bu durum özellikle kâr marjları hesaplanırken zorlanmanıza yol açar. 

İyi bir kripto servis sağlayıcısı ücretlerini net olarak belirtmelidir. Bu değerleri yatırımcılara alış veya satış öncesinde göstermelidir. Elbette bir servis sağlayıcının ücretleri yüksek ise zaman zaman rekabetçi oranlar sunabilir.

Ancak bu durum daha düşük ücretli ve daha az rekabetçi oranlar sunan servis sağlayıcıları tercih etmeyen yatırımcılara daha pahalıya mal olabilir.

Başka bir deyişle kripto para işlemlerinde en iyi oranları bulabilmek için ödevinizi iyi yapmanız gerek. Uygun gördüğünüz bir dönüştürücü bulduktan sonra yaptıkları işlemleri takip edin.

Bununla birlikte zararlı değişiklikler yapıp yapmadıklarını görmek için gözlem yapmayı unutmayın. Çoğu yatırımcı kullanımı kolay olduğu için sıklıkla sadece bir dönüştürücü kullanır.

Ancak seçtikleri dönüştürücünün rekabetçi oranlar sunmaması nedeniyle fazla para ödemek durumunda kalabilirler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar