20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Köpeklerde ısırma neden olur? Eğitimle önüne geçilebilir mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köpeklerde ısırma neden olur? Eğitimle önüne geçilebilir mi?
Abone ol
Köpeklerde ısırma problemi görülebilir. Bu durumun farklı nedenleri vardır.  İlk aşamada köpeklerin koruma içgüdüleri çok yüksektir.

Köpeklerde ısırma problemi görülebilir. Bu durumun farklı nedenleri vardır.  İlk aşamada köpeklerin koruma içgüdüleri çok yüksektir. Bu yüzden özellikle sahiplerine yönelik bir saldırı olduğu takdirde kollamak amacıyla ısırmaya başvurabilir.

Bunun yanı sıra kendisine güvenmeyen köpekler bu ürkekliklerini bastırmak için ısırmaya başvurabilir. Anne köpeklerin de yavrularını korumak için ısırma eylemine başvurduğu görülebilir.

Diğer ısırma nedeni ise içgüdüdür. Buna Prey Drive ısırma da denir. Köpekler bazı uyarıcılara karşı ısırma eyleminde bulunabilir. Köpek temel itaat eğitim komutları sayesinde bu tür eylemlerin önüne geçilebilir.

Isırmayı Durdurmak İçin İtaat Eğitiminin Önemi

Köpeklerde ısırma eylemi bazı durumlarda büyük sorunlara yol açabilir. Özellikle yavru döneminde merak ve keşfetme güdüsü ile ısırmaya yatkın olan köpekler, itaat eğitimleri sayesinde bu sürece uyum sağlar.

Temel nedenlerin yanı sıra ısırmaya hastalıklar ve derideki kaşınmalar da yol açabilir. Ek olarak köpeklerin diş çıkarma ve değişim dönemlerimde de rahatlamak için ısırma hareketleri olabilir.

Bu tür durumlar köpek temel itaat eğitim komutları ile kontrol altına alınabilir. Uyarıcı durumlarda sahiplerinin komutlarını uygulayarak eylemi gerçekleştirmesi engellenir.

İleri İtaat Köpek Eğitimi Nasıl Alınır

Köpek ve sahipleri arasında güçlü bir iletişim sağlamanın yolu profesyonel bir köpek eğitimi desteğidir. Hauseofistanbul’un deneyimli ve profesyonel köpek eğitmenleri bu kapsamda köpek sahiplerinin ihtiyacı olan eğitimi kaliteli ve güvenilir bir şekilde sağlar. İleri itaat köpek eğitimi konusunda da uzman bir eğitim programı sağlayan hauseofistanbul’un eğitim merkezi ile eğitimlerde kısa sürede ilerleme kaydedilir. 

İleri itaat köpek eğitimi almak isteyen köpek sahipleri, köpekleri ile eğitim merkezinde, hayvanın cinsine uygun bir eğitim ile programlanır. Burada belirlenen program ve seanslar ile köpek ve sahibinin daha iyi iletişim kurması için gerekli olan tüm komutlar öğretilir.

Köpeklerde İtaat Eğitimleri Nedir?

Köpeklerin aldığı direktifleri kolaylıkla yerine getirmesi için yapılan eğitimlerdir. Burada temel ve ileri itaat eğitimleri olarak farklı kategorilerde eğitimler verilir. Temel itaat eğitimlerinde köpeklerin yatması, kalkması, oturması ve beklemesi gibi komutlara cevap vermesi ve uygulaması sağlanır.

İleri itaat köpek eğitimi  ile köpeğin saldırgan ya da huysuz olduğu durumlarda kontrol altında tutulması sağlanır. Bu eğitimler sayesinde köpek çok fazla uyarıcının olduğu ortamlarda dahi sahibinin direktiflerini alarak uygulayabilecektir.

K9 Köpek Eğitimi Avantajları

K-9 köpek eğitimi itaat, koruma ve saldırı eğitimlerini kapsayan bir köpek eğitimi çeşididir. Burada köpeklerin koruma amaçlı kullanılması hedeflenir ve farklı bir eğitim programı uygulanır. Genellikle Alman çoban köpekleri K-9 eğitimlerinde tercih edilebilir.

K-9 köpeklerinin kullanım alanları narkotik, emniyet, koruma olabilir. Köpekler bu eğitim kapsamında detaylı ve uzun bir süreçten geçer. Kullanılmak istenen alana göre yetiştirilir.

Aynı zamanda deprem kurtarma ekiplerinde K-9 köpekleri kullanılabilir. Koku ve ses hassasiyetleri ile faydalı birer ekip arkadaşı olabilirler.

K-9 Köpek Eğitiminde Uzman Eğitmen Önemi

Köpek eğitimlerinin tamamında uzman eğitmen desteğinin önemi vurgulanır. Ancak K-9 köpek eğitimlerinde bu durum daha da önemlidir.

Bireysel olarak yapılan eğitimlerde verim alınmayacaktır. K-9 köpek eğitimleri özel alanlar ve eğitim planları ile gerçekleşir.

Köpeklerin kullanılacağı alanlarda birebir eğitimler yapılır. Ses, koku ve uyuşturucu gibi noktalarda köpeklerin hızlı olması için tatbikatlar yapılır.

Bunun yanı sıra olağan dışı durumlarda da sakinliğini koruyabilmesi için ileri itaat komutları öğretilir. K-9 köpek eğitimi programlarından geçen köpekler ise koruma programlarından emniyet ve afet alanlarına göre farklı noktalarda çalışmalara katılır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar