28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

Kariyer Merkezinden öğrencilere iş hayatı semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kariyer Merkezinden öğrencilere iş hayatı semineri
Abone ol
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ, “KARİYER MERSİN” PROJESİ KAPSAMINDA MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ. AKADEMİK KADRONUN YANI SIRA ALANINDA UZMAN İSİMLERİN KATILDIĞI ETKİNLİKTE, DENİZCİLİK SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ SEMİNER PROGRAMLARI VE FİRMA STANTLARI YER ALDI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, ’Kariyer Mersin’ projesi çerçevesinde Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Akademik kadronun yanı sıra alanında uzman isimlerin katıldığı etkinlikte, denizcilik sektörü ile ilgili seminer programları ve firma stantları yer aldı.


Kariyer Merkezi, gerçekleştirilen etkinlikle stant açarak öğrencilere yönelik hizmetlerini tanıttı. Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, ‘geleceği yakala-etkili iş arama yöntemleri’ konulu etkinliğin 3. oturumunun moderatörlüğünü yaptı. Özada, dijital dönüşüm ile iş hayatında geri dönüşü olmayan bir yola girildiğini, ‘uzaktan çalışma, uzaktan eğitim, e-ticaret’ gibi kavramların daha önce de hayatımızda olduğunu ancak pandemi ile birlikte sosyal hayat ve iş hayatında etkisini üst seviyeye çıkardığını belirtti. İş fonksiyonlarında ‘makine ve insan rolüne’ de değinen Özada, 2025 döneminde iş fonksiyonlarında makinaların rolünün artacağını, buna rağmen ‘koordinasyon, yönetim, danışmanlık, karar verme, iletişim ve etkileşim’ ile ilgili fonksiyonların ise büyük oranda insanlar tarafından üstlenileceği bir dönemde bulunulduğunun altını çizdi.


Davetli konuşmacılar perakende ve turizm sektöründe yaşanan değişimleri ve istihdam konusunda bilgi verirken, etkinliğin sonunda öğrencilerin soruları yanıtlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeynal Özbilgin Vilayetler Hizmet Birliği daimi meclis üyeliğine seçildiÖnceki Haber

Zeynal Özbilgin Vilayetler Hizmet Birliğ...

Vali Yiğitbaşı gazetecileri ağırladıSonraki Haber

Vali Yiğitbaşı gazetecileri ağırladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar