29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Kapadokyada geçmişten bugüne yaşatılan müze

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kapadokyada geçmişten bugüne yaşatılan müze
Abone ol
TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNDEN KAPADOKYA BÖLGESİNDE YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YAŞATILAN HALI KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlere geçmişten günümüze yaşatılan halı kültürü yaşatılıyor.


Nevşehir’in el sanatları ile ünlü ilçesi Avanos’ta bulunan halı mağazaları yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden bir tanesi olma özelliğini koruyor. Mağazayı gezmek isteyen yerli ve yabancı turistler rehber eşliğinde halıların yapım serüvenini izlemenin mutluluğunu yaşıyor.


Bazaar54 halı mağazası satış sorumlusu Orhan Akçil yaptığı açıklamada "Mağazamızda halı kültürünü yaşatmanın yanı sıra bölgemize ait olan halıları yerli ve yabancı turistlere satışa sunuyoruz. Burada hem kültürümüzü hem de bölge halkına yaptığımız ürünleri satışa sunuyoruz. Halı kültürünü yaşatma adına burada faaliyet gösteriyoruz. Mağazamıza gelen yerli ve yabancı turistler kültürümüz hakkında bilgi sahibi oluyor. Evlerimizde kullandığımız el yapımı halıları burada sergiliyoruz. Çok farklı deneyim sahibi oluyorlar. Burada geçmişten bugüne yaşatılan halıcılık kültürünü yaşıyorlar. Mutlu bir şekilde buradan ayrılıyorlar. Burada ekseri olarak bölgemize ait olan halıları satışa sunuyoruz. Burada turistler halının ilk yapım aşamasından son anına kadar halının uzun yolculuğunu takip edebiliyorlar. Ziyaretçilerimiz burada genel olarak bölgemize ait olan el yapımı halıları almayı tercih ediyor” dedi.



“Yabancılar en çok duvar halılarını tercih ediyor”


Bazaar54 satış sorumlusu Orhan Akçil mağazayı ziyaret eden yabancı turistlerin genel olarak dekor amaçlı olmasından dolayı duvar halılarını tercih ettiklerini ifade ederken, “Farklı ülkelerden gelen yabancı misafirlerimiz zeminde değil de tablo olarak duvar halılarını dekor olarak tercih ediyorlar. O yüzden yabancı müşterilerimiz sanata daha meraklı oldukları için duvar halılarını daha çok tercih ediyorlar” diye konuştu.



“ABD, Avusturalya, Kanadalı turistler rağbet gösteriyor”


Nevşehir’in Avanos ilçesinde hizmet veren mağazada bulunan halılara en çok ABD, Avusturalya ve Kanada’dan gelen misafirlerin ilgi gösterdiğini belirten Akçil, “ABD, Avusturalya, Kanada başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden misafir ağırlıyoruz. Fiyatlarımız her bütçeye uygun halılarımız var. Bin liradan başlayan halılarımız 500 bin liraya kadar yükseliyor. İpek halılarımız daha maliyetli halılarımız arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar