28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Kandırada 6 günde 7 kişi boğularak yaşamını yitirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kandırada 6 günde 7 kişi boğularak yaşamını yitirdi
Abone ol
KOCAELİ’NİN KANDIRA İLÇESİ SINIRLAR İÇERİSİNDE YER ALAN VE BAYRAM TATİLİNDE TATİLCİ AKININA UĞRAYAN PLAJ VE KOYLARDA, DALGA VE RİP AKINTILARI ETKİLİ OLUNCA, 6 GÜNDE 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bayram tatilinde vatandaşların akınına uğrayan plaj ve koylarda dalga ve rip akıntıları nedeniyle 6 günde 7 kişi boğularak hayatını kaybetti.


Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Karadeniz kıyısında bulunan plajlar, Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların akınına uğruyor. Bölgede bulunan Cebeci, Kefken, Bağırganlı, Kerpe başta olmak üzere tüm plaj, koy ve sahillerde olumsuz hava koşulları ve dalgalar sebebi ile denize girmek yasaklandı. Alınan yasak bugün Kefken, Kerpe ve Kovanağzı bölgelerinde kaldırıldı. Etkili olan dalgalar ve rip akıntı sebebi ile boğulma vakalarında son bir haftada ciddi bir artışın olduğu plajlarda Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Önleme Merkezi (KOSKEM), jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.


Etkili olan rip akıntısı ve dalgalar sebebi ile 18-23 Temmuz tarihleri arasında 7 kişi hayatını kaybetti. Son olarak dalgalara kapılarak kaybolan Özcan Demir (22) isimli gencin cansız bedenine 25 saat sonra ulaşılabildi. Ekipler tarafından yüzlerce kişi ise boğulmaktan kurtarıldı. Bazı vatandaşların yüzmenin yasak olduğu plajlarda ekiplerin tüm uyarılarına rağmen yüzmeye çalıştığı gözlemlendi.



“Onların görev yaptıkları alanlarda halkımızın denize girmesi gerekiyor”


Bölgede vatandaşların KOSKEM ekiplerinin görev yaptıkları alanlarda denize girmesi gerektiğini söyleyen dalış kulübü eğitmeni Sedat Türkmen, vatandaşlara önerilerde bulunarak, “Pandemi ve kısıtlamalardan dolayı vatandaşlarımız evde kalmak zorunda kamıştı, tatil yapamadılar. Uzun bir bayram tatili olunca insanlarımız Karadeniz’e, bizim sahillerimize gelme tercihini yaptı. Bildiğiniz gibi Marmara’da bir de müsilaj sorunumuz var. Bu sebeple bizim Kandıra sahillerimiz kaldırabileceğinden çok daha fazla insanı misafir etti. Bayramın şu son ikinci ve üçüncü günü havalar çok kötü. Kaymakamımızın talimatı ile yasaklar getirildi. Ama yine de KOSKEM, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerimiz ellerinden gelenin fazlasını yaparak insanlarımızı korumak için görev yapıyorlar. Onların görev yaptıkları alanlarda halkımızın denize girmesi gerekiyor. Onların olmadığı alanda denize girilince bizler çok fazla müdahalede bulunmak zorunda kalıyoruz. Son dönemde kayıp vakaları arttı. Vakalar çoğaldı. Havanın da bozmasına denk geldi” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar