25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5827
EURO34.9688
ALTIN2424.2

Kanal Yöneticisi Kullanmanın Otellere Sunduğu Avantajlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kanal Yöneticisi Kullanmanın Otellere Sunduğu Avantajlar
Abone ol
Konaklama işletmelerinin daha fazla misafire ulaşabilmeleri için daha fazla görünür olmaya ihtiyaçları vardır.

Konaklama işletmelerinin daha fazla misafire ulaşabilmeleri için daha fazla görünür olmaya ihtiyaçları vardır.

Peki, görünür olmak için neler yapılabilir? Otel odalarını çevrimiçi kanallarda satışa sunmak ve özellikle seyahat planlaması yapan gezginlerin ilk durakları olan popüler OTA’ları tercih etmek iyi bir seçenek olacaktır.

Daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak ve yalnızca bulundukları lokasyonda değil tüm dünyadaki gezginlere ulaşabilmek için etkili bir yoldur. Kanal yöneticisi hakkında daha fazla bilgi vermeden önce kısaca OTA’ların ne olduğundan bahsedelim.

OTA (Online Seyahat Acentesi), konaklama işletmelerinin online olarak oda satışı gerçekleştirmelerine olanak sunar.

Komisyon ile çalışan OTA’ların komisyon oranları acenteden acenteye farklılık gösterir. Seyahat planlaması yapan kullanıcılar, hem rezervasyonlarını tamamlamak hem de genel fiyat araştırması yapmak için bu online seyahat kanallarını ziyaret ederler.

OTA ziyaretçi trafiğinin fazla olmasına etki eden bir diğer etken de bu kanalların iyi bir pazarlama stratejisi izlemeleridir. En yaygın OTA’lara örnek olarak Booking.com, Odamax, HotelDirect, Expedia, Etstur, Agoda, Otelz gibi kanallar verilebilir.

Daha fazla görünürlük için popüler kanallarda yer aldıktan sonra sıradaki adım bu kanalların kontrolünü en verimli şekilde sağlayabilmektir. Her kanalı ayrı ayrı kontrol etmek konaklama işletmelerinin bu iş için ekstra zaman harcamalarını sağlar.

Oysa ki, bir otel kanal yöneticisi ile tek panel üzerinden tüm kanalların kontrolü kolaylıkla sağlanır. Oda müsaitliği ve fiyat bilgisini teker teker güncellemek hem oldukça zahmetli hem de hataya müsaittir.

Satışı gerçekleştirilen bir odanın tüm kanallardaki müsaitlik durumu eşzamanlı olarak güncellenir. Bu sayede, overbooking probleminin de önüne geçilir. Otel kanal yöneticisi ile farklı kanallara farklı fiyat tanımlamaları yapılabilir.

Online seyahat kanallarında performans takibi yaparak hangi kanala ne kadar fiyatlandırma yapılacağı da belirlenebilir.

Barboon’un Kanal Yöneticisi, konaklama işletmelerine 60’tan fazla acente ile çalışma fırsatı sunar. OTA’larda gerçekleşen satışlarınızı daha kolay yönetmek için hemen Barboon ile tanışın.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisada 2022 yılında toplam 22 bin 4 kişi işe yerleştirildiÖnceki Haber

Manisada 2022 yılında toplam 22 bin 4 ki...

Osmancıkta 7 bin 237 öğrenci yarıyıl tatiline girdiSonraki Haber

Osmancıkta 7 bin 237 öğrenci yarıyıl tat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar