20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Abone ol
Antalya ve Muğla'da AK Parti İl Kadın Kolları, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Antalya ve Muğla'da AK Parti İl Kadın Kolları, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, il binası önünde yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin sadece ülkede değil dünyada bir sorun olduğunu söyledi.

AK Parti olarak kuruldukları ilk günden beri kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attıklarını vurgulayan Yılmaz, "2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz seçim beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik.2004 yılında Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanunu'nda yaptığımız değişiklik ile 'töre nedeniyle' ifadesini ekledik." dedi.

Medeni Kanun ve İş Kanunu'nda yaptıkları düzenlemeyle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yollarına devam ettiklerini belirtin Yılmaz, 81 ilde ŞÖNİM'leri kurduklarını, KADES, elektronik kelepçe, ALO183 çağrı hattı, bakanlıklar arasında koordinasyonu güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planlarıyla topyekun mücadele kararlılıklarının devam ettiğini anlattı.

Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde bir kez daha haykırdıklarının kaydeden Yılmaz, "Şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın ve erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Muğla

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Firdevs Aktaş, il binası önünde yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranış olduğunu söyledi.

Partilerinin kurulduğu ilk günden beri kadına yönelik şiddetle mücadelede ettiğini belirten Aktaş, "Bizim medeniyetimiz kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz, şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız." dedi.

Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülleri olmadığını vurgulayan Aktaş, "Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Toplumumuzu derinden etkileyen şiddet konusunun temeline inildiğinde, çözümün topyekun mücadele ile sağlanacağına inanıyoruz. Öyle ki, kadına yönelik şiddet konusu, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konudur." diye konuştu.

Aktaş, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde bir kez daha tüm güçleriyle haykırdıklarını kaydederek şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadınerkek omuz omuza mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar