28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Kadına Şiddete Karşı Ortak Etkinlik Düzenlediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadına Şiddete Karşı Ortak Etkinlik Düzenlediler
Abone ol
Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu ve Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinlikte, “Kadın Olmak” temalı panel ve konferanslar düzenlendi.

Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu ve Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinlikte, “Kadın Olmak” temalı panel ve konferanslar düzenlendi.

Bayındır Söğütözü Hastanesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, kadınları olduğu kadar toplumları da derinden etkileyen kadına karşı şiddet, alanında uzman kişiler tarafından değerlendirildi.

Bilgi kirliliğinin, internet ve sosyal medya aracılığıyla çığ gibi büyüdüğü ve kabul edilmemesi gereken noktaların bir süre sonra normal olarak algılanmaya başladığı günümüzde, bu yanlış normallerin başında “şiddet” geliyor. Bu normalleştirmenin karşısında duran ve kadınlara yönelik şiddete karşı bilinçlenme çalışmaları yürüten Bayındır Sağlık Grubu, kadın sağlığı hemşireliğinin geliştirilmesinde ve kadının toplumsal konumunun iyileştirilmesinde katkıda bulunan Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacı ile Bayındır Söğütözü Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğin panelistleri, Yakın Doğu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülşen Vural “Namus Cinayetleri ve Toprağa Düşen Sevdalar”, Doç. Dr. Eylem Ümit Atılgan “Kadın Cinayetleri ve Yargı”, Prof. Dr. Özlem Cankurtaran “Şiddet Uygulayan Erkeklerle Yapılan Psiko-Eğitim Üzerine Düşünceler” başlıklı konuları aktardı.

Bayındır Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Özlem Uzun’un moderatörlük yaptığı konferansta ise Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık “Akademisyenlikten Sanayiye Bir Kadın Girişimci Örneği” başlıklı konuşmasını katılımcılarla paylaştı.

KADINA KARŞI ŞİDDET KÜRESEL BİR SORUN

Şiddetin her türünün karşısında yer alan Bayındır Sağlık Grubu, etkinliğin ardından“Çoğunlukla fiziksel ve psikolojik, kimi zaman da ekonomik ve cinsel bağlamda kendini gösteren şiddet, kişilerin yaşam kalitelerine de büyük ölçüde zarar vermektedir. Hemen her toplumda mücadele edilen sosyal sorunların başında gelen şiddetin en fazla uygulandığı kesimlerin başında maalesef kadınlar gelmektedir. Dünya’da ve ülkemizde kadınlar, şiddetin yaratmış olduğu sosyal, fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel olumsuz sonuçlar ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Kadına yönelik şiddet; toplumsal, dini, kültürel, coğrafi sınırları aşan küresel bir sorundur. ” açıklamasını yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar