04 Temmuz, 2024, Perşembe
DOLAR32.568
EURO35.2578
ALTIN2468.1
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kabinede Revizyon: İki Bakan Değişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kabinede Revizyon: İki Bakan Değişti
Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Görevden Ayrıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Görevden Ayrıldı

Kabinede uzun süredir gündemde olan değişiklik iddiaları, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerinden ayrıldı.

Mehmet Özhaseki'nin görevden affı kabul edilirken, yerine Murat Kurum atandı. Murat Kurum, daha önce de bu görevde bulunmuş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştı.

Kurum'un atanmasıyla birlikte AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 264'e düştü.

Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım.

Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır.

Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz.

Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görevden af talebi kabul edilen isimler arasında yer aldı.

Koca, pandemi dönemi boyunca kamuoyunun dikkatini çeken önemli isimlerden biriydi. Yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Prof. Dr. Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım.

Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanı' mıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım.

Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum: 1976 yılında Ankara'da doğan Kurum, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. Çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştıktan sonra TOKİ'de farklı görevlerde bulundu.

2009-2018 yılları arasında Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: 1966 yılında Trabzon'da doğan Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi.

Genel Cerrahi uzmanlığını Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aldı. Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli hastanelerde görev yaptı.

2016 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Başkan Subaşı başkanlığında yapıldıÖnceki Haber

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Başkan Suba...

Muğlada uyuşturucu operasyonları 99 şüpheliden 6 şahıs tutuklandıSonraki Haber

Muğlada uyuşturucu operasyonları 99 şüph...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar