03 Temmuz, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5381
EURO34.9977
ALTIN2438.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

İstanbul’da “Megadeth” Fırtınası Esecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’da “Megadeth” Fırtınası Esecek
Abone ol
Dünyaca ünlü thrash metal grubu Megadeth, "Crush the World Tour" kapsamında bugün İstanbul'a geliyor. Grup, Bükreş konserinin ardından İstanbul Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak.

Dünyaca ünlü thrash metal grubu Megadeth, "Crush the World Tour" kapsamında bugün İstanbul'a geliyor. Grup, Bükreş konserinin ardından İstanbul Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak.

8 yıl aradan sonra Türkiye'ye gelen Megadeth'in biletleri, satışa çıktığı ilk bir saat içinde tükendi.

12 Haziran’daki dev konserde davulda Dirk Verbeuren, bas gitarda James LoMenzo, gitarda Teemu Mäntysaari ve gitar ile vokalde Dave Mustaine sahnede olacak.

Los Angeles çıkışlı Amerikalı heavy metal grubu Megadeth, 1983 yılında gitarist Dave Mustaine'in Metallica'dan kovulmasından kısa bir süre sonra Mustaine ve basçı David Ellefson tarafından kuruldu.

Metallica, Slayer ve Anthrax ile birlikte thrash metalin gelişiminde ve popüler hale gelmesinde önemli rol oynadığı kabul edilen dört gruptan biri olan Megadeth'in şarkıları, kompleks düzenlemeler ve hızlı ritim bölümlerinden oluşur. Şarkı sözleri ise ölüm, savaş, siyaset, kişisel ilişkiler ve din gibi konuları temel alır.

1983'te kurulan grup, 1985'te ilk albümleri "Killing Is My Business... And Business Is Good!"u yayımladı. Bir sene sonra "Peace Sells... But Who's Buying?" albümünü çıkaran grup, 1988'de "So Far, So Good... So What!" albümüyle seksenli yılları sonlandırdı.

1990'da çıkan "Rust in Peace" albümünün öncesinde grubun kadrosunda değişiklikler oldu. Marty Friedman ve Nick Menza'lı bu yeni kadro ile 1992'de "Countdown to Extinction", 1994'te "Youthanasia" ve 1997'de "Cryptic Writings" albümleri yayımlandı.

Bu dönemde grup, farklı bir müzikal tarza yönelmesi ve Friedman ile Menza'nın gruptan ayrılması gibi nedenlerle eleştiriler aldı.

2000'lerin başında eski tarzına geri dönse de, Mustaine'in kolundaki sakatlık yüzünden gitar çalamayacak durumda olması sebebiyle 2002'de grup dağıldı.

2004 yılında Mustaine iyileşince kariyerine solo olarak devam etmek istedi ancak EMI ile olan sözleşmesi sebebiyle grup tekrar kuruldu.

O tarihten beri faaliyetlerine devam eden grup, 2014 itibarıyla satış rakamlarında 50 milyonu geçti.

Grubun kurucusu, gitaristi ve vokalisti olan Dave Mustaine, Metallica'dan kovulduktan sonra David Ellefson ile tanışarak Megadeth'i kurdu.

Yıllar içinde üyelerinde pek çok değişim yaşayan grubun şu anki kadrosu; ritim gitarda ve vokalde Dave Mustaine, bateride Dirk Verbeuren, solo gitarda Teemu Mäntysaari ve bas gitarda James LoMenzo şeklindedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova merkezli 5 ilde devre mülk dolandırıcılığı operasyonu: 29 gözaltıÖnceki Haber

Yalova merkezli 5 ilde devre mülk doland...

Metruk binada çıkan yangın paniğe neden olduSonraki Haber

Metruk binada çıkan yangın paniğe neden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar