28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

İstanbulda 225 bin liralık çanta hırsızlığı saniye saniye kameralara yansıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbulda 225 bin liralık çanta hırsızlığı saniye saniye kameralara yansıdı
Abone ol
İSTİNYE’DE BİR AVM’DEKİ LÜKS MAĞAZAYA GİREN RUS UYRUKLU 2 ŞÜPHELİ, 225 BİN LİRA DEĞERİNDEKİ ÇANTAYI X-RAY CİHAZINDAN GEÇİRMEK İÇİN DÜZENEKLİ ÇANTANIN İÇERİSİNE KOYARAK ÇALDI. HIRSIZLIK ANLARI KAMERALARA YANSIRKEN, ŞİŞLİ’DE DE BAŞKA BİR AVM’DEKİ MAĞAZADAN AYNI YÖNTEMLE HIRSIZLIK YAPAN ŞÜPHELİLER, KALDIKLARI OTELDE ÇALDIKLARI ÇANTAYLA BİRLİKTE SARIYER ASAYİŞ BÜRO AMİRLİĞİ EKİPLERİ TARAFINDAN KISKIVRAK YAKALANDI. GÖZALTINA ALINAN RUS HIRSIZLAR TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.

İstinye’de bir AVM’deki lüks mağazaya giren Rus uyruklu 2 şüpheli, 225 bin lira değerindeki çantayı x-ray cihazından geçirmek için düzenekli çantanın içerisine koyarak çaldı. Hırsızlık anları kameralara yansırken, Şişli’de de başka bir AVM’deki mağazadan aynı yöntemle hırsızlık yapan şüpheliler, kaldıkları otelde çaldıkları çantayla birlikte Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan Rus hırsızlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Olay, geçtiğimiz Perşembe günü saat 12.30 sıralarında Sarıyer İstinye Katar Caddesi üzerindeki bir AVM’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre öğle saatlerinde yeşil şapkalı, siyah paltolu ve renkli sırt çantalı bir şahıs, AVM’deki lüks bir mağazaya girdi. İçeride bir süre dolanan şahıs, etrafı kolaçan ettikten sonra 225 bin lira değerindeki bir çantayı kaşla göz arasında çaldı. Çantayı boynunda asılı olan diğer bir düzenekli çantanın içerisine koyan şahıs, bu sayede x-ray cihazına yakalanmadan mağazadan ayrıldı. Hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.



Sarıyer polisi hırsızları adım adım izledi


Olayın ardından mağaza yetkilisi Merve Ç., çantanın yerinde olmadığını fark ederek güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda şahsın çantayı çalarak mağazadan ayrıldığı tespit edildi. Yetkili bunun üzerine polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, çantayı çalan şahsın yanında başka biriyle taksiye binerek AVM’ye geldiklerini tespit etti. Bunun üzerine taksi sürücüsü Selahattin K.’ya ulaşan Sarıyer polisi, şahısların Şişli Harbiye Halaskargazi Caddesi üzerinden taksiye bindiklerini belirledi.



225 bin liralık çanta poşete sarılmış bulundu


Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri devam eden çalışmalarda Rus uyruklu olduklarını belirledikleri 2 şahsın, Mecidiyeköy’de bir AVM’de de başka bir hırsızlık olayına karıştıklarını tespit etti. Bunun üzerine adım adım takibe başlayan polis ekipleri, şahısların Şişli’de bir otelde kaldıklarını belirledi. Otel odasına baskın düzenleyen polis, 38 yaşındaki Ivan F. ve 42 yaşındaki Sergei C.’yi kıskıvrak yakaladı.



Rus hırsızlar tutuklandı


Otel odasında arama yapan Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızların çaldığı 225 bin liralık çantayı havalandırma boşluğunda poşete sarılmış halde buldu. Aramalarında ardından gözaltına alınan 2 Rus hırsız ve ele geçirilen çanta, emniyete götürüldü. Odada yapılan aramalar da kameralara yansıdı. Emniyette ifadeleri alınarak adli işlemleri tamamlanan 2 Rus şüpheli, sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çanta ise mağaza yetkilisine teslim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar