29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

İstanbula gezmeye geldi hayatı değişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbula gezmeye geldi hayatı değişti
Abone ol
HATAY’DA YAŞAYAN VE 19 YIL ÖNCE İSTANBUL’A GEZMEYE GELEN 33 YAŞINDAKİ ÖMER ÇOLAK’IN HAYATINI İSTANBUL’DAKİ TURİZM HAREKETLİLİĞİ DEĞİŞTİRDİ. İSTANBUL’U GEZİP GÖRMEK İSTEYENLERE YARDIMCI OLMAK AMACIYLA BİR TURİZM ŞİRKETİNDE ÇIRAK OLARAK İŞE BAŞLAYAN ÇOLAK, KURDUĞU ‘CANLI TURİZM’ ADLI FİRMA İLE BUGÜN 100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR.

Hatay’da yaşayan ve 19 yıl önce İstanbul’a gezmeye gelen 33 yaşındaki Ömer Çolak’ın hayatını İstanbul’daki turizm hareketliliği değiştirdi. İstanbul’u gezip görmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla bir turizm şirketinde çırak olarak işe başlayan Çolak, kurduğu ‘Canlı Turizm’ adlı firma ile bugün 100 kişiye istihdam sağlıyor.


Dünyanın en güzel ülkesinin kendisine göre Türkiye olduğunu, ülkenin her köşesinde gezilip görülecek yerler ve kültürler olduğunu belirten, Hatay’ın Antakya ilçesinde doğup büyüyen Ömer Çolak, 14 yaşındayken geldiği İstanbul’da bir turizm şirketinde çırak olarak çalışmaya başladı. Sektörde bir süre çalıştıktan sonra tur ve gezi organizasyonlarını kurduğu ‘Canlı Turizm’ isimli bir şirket ile sürdürmeye başladı. İşinde oldukça başarılı olan her yıl binlerce kişiye memleketin güzelliklerini tanıtan Ömer Çolak, kısa sürede 2. şubesini açarak bugün yaklaşık 100 kişiyi istihdam eden bir kurum haline geldi.



“Hedef Orta Doğu ve Avrupa ülkeleri”


Kısa süre önce 3 kişi ile yola çıktığı firmasında şu an 100 kişinin çalıştığını anlatan Ömer Çolak, hedeflerinin Orta Doğu ve Avrupa pazarında liderlik olduğunu söyledi. Tur ve gezi organizasyonlarının yanı sıra araç kiralama filosunu da 81 ile yaymayı amaçladıklarını anlatan Çolak, "Ortak olduğumuz bir otel ve bir restoranla Canlı Turizm çatısı altında Türkiye’nin ve dünyanın her noktasında otel rezervasyonu, uçak bileti, VIP transfer hizmetleri, oto kiralama, gemi ve tekne turları-organizasyonları gibi hizmetler veriyoruz. Özellikle Orta Doğu ve Avrupa’dan gelen turistleri hava limanından alıp, uğurlayan VİP transfer hizmetleri ile İstanbul’un bu ihtiyacının önemli bir kısmını şirketimiz ve bize bağlı rehberleriyle karşılıyoruz. Bir yandan ekmek parası mücadelesi verirken diğer yandan memleketimizi tanıtmak ve yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlamak çok güzel bir duygu" diyerek, mesai arkadaşlarına ve kendisine en büyük desteği sağlayan eşi Hatice Çolak’a teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursada bağ evine dadanan hırsızlar yakayı ele verdiÖnceki Haber

Bursada bağ evine dadanan hırsızlar yaka...

Yaşlılar Gününde pedala bastılarSonraki Haber

Yaşlılar Gününde pedala bastılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar