29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6

İsrailin saldırısı altındaki Filistine Türkiye desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrailin saldırısı altındaki Filistine Türkiye desteği
Abone ol
İSRAİL'İN SALDIRISI ALTINDA BULUNAN FİLİSTİN HALKINA TÜRK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TARAFINDAN YARDIM MALZEMELERİ ULAŞTIRILIYOR.

İsrail’in saldırısı altında bulunan Filistin halkına Türk sivil toplum kuruluşları tarafından yardım malzemeleri ulaştırılıyor.


Yedi Başak Derneği Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Bulut, Türkiye’den götürülen yardımların İsrail’in baskı zulmü altındaki Filistin halkına ulaştırmaya devam ettiklerini ifade etti. İsrail’in saldırıları ve abluka altındaki Filistin halkını Türkiye olarak yalnız bırakmayacaklarını belirterek, "Yıllardır olduğu gibi bu Ramazan ayında da Mescid-i Aksa bombalarla tahrip edilip, İsrail askerlerinin baskınlarına maruz kalıyor. Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmayıp, İsrail askerlerinin baskınlarına maruz kalan Kudüs Halkı, insanlık dışı muamelelere maruz kalarak zulme uğruyor. Ayrıca abluka altında yıllarca yaşam mücadelesi veren Gazze halkının üzerine bombalar yağdıran İsrail, 35 kişinin Şehit olduğu ve yüzlerce sivil halkının yaralandığını belirten Bulut’’ İsrail’in bitmeyen zulmüne karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz" dedi.


Başta Gaziantep olmak üzere Türkiye genelindeki hayır severlerin desteklerini Filistin halkına ulaştırdıklarını anlatan Bulut, "Bizler her zaman mazlum insanların yanında olmaya gayret gösterdik. ’İyiliğe yer aç" sloganıyla başlattığımız 2021 Ramazan Programımız kapsamında Kudüs ve Gazze’de iftar ve Gıda kolileri ile Mazlum Filistin halkına destek verdik. Ayrıca Halkımızın Zekat ve fitre emanetlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Filistin’e yardım etmek isteyenler gerek sosyal medya kanalları üzerinden gerekse çağrı merkezi üzerinden yoğun talep geldiğini de hatırlatan Bulut, derneğin resmi internet sitesinden online olarak yada bağış yazarak 3157’a SMS gönderilerek bağışta bulunabileceğini kaydetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar