29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

İş Güvenliği Uzmanlığı Online Eğitim Nedir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş Güvenliği Uzmanlığı Online Eğitim Nedir?
Abone ol
Gün geçtikçe ilginin arttığı iş güvenliği uzmanlığı mesleğini yapmak, online olarak katılacağınız eğitimler ve bu eğitimler doğrultusunda gireceğiniz sınav ile mümkün. Bu yazımızda ESGO ekibi olarak “İSG Online Eğitim” ve hakkında merak edilenler ile ilgili bilgi vereceğiz.

Kamu ve özel sektör dahil olmak üzere tüm işyerlerinde iş güvenliği uzmanı pozisyonunda çalışacak olan kişi ya da kişiler görev almalıdır.

İşyerlerinde can ve mal güvenliği için iş güvenliği uzmanlarının bulunması kritik derecede önemlidir. İş güvenliği uzmanı olabilmek için İSG sınavından yeterli puanı almak gerekir.

İSG sınavından yeterli puanı alabilmek için ise öncesinde sınava iyi bir şekilde hazırlanmanız gerekir. İSG online eğitim kurslarını edinerek sınava hazırlanabilirsiniz.

İSG online eğitim hem rahatça ders dinleyebilmeniz hem de iş güvenliği uzmanlığını iyi bir şekilde kavrayabilmeniz için hazırlanmıştır.

Gün geçtikçe ilginin arttığı iş güvenliği uzmanlığı mesleğini yapmak, online olarak katılacağınız eğitimler ve bu eğitimler doğrultusunda gireceğiniz sınav ile mümkün. Bu yazımızda ESGO ekibi olarak “İSG Online Eğitim” ve hakkında merak edilenler ile ilgili bilgi vereceğiz.

İş güvenliği uzmanı olabilmek için İSG sınavını başarıyla geçmeniz gerekir. Sınavı başarılı bir şekilde geçtiğiniz takdirde, iş güvenliği sertifikası almaya hak kazanarak, resmi olarak iş güvenliği uzmanı olabilirsiniz.

Bu sınavdan yeterli puan almazsanız bir sonraki sınavı beklemeniz gerekmektedir. İSG sınavını geçmek ve sertifikaya sahip olmak için İSG online eğitim kursuna katılabilirsiniz.

Neden Online Eğitim Almalısınız?
İSG sınavına katılabilmek için eğitim almanız gerekmektedir ve sınavdan geçebilmek için çalışmalarınızı Esgo’nun sağladığı çalışma dokümanlarına çalışarak desteklemeniz önemlidir. İSG online eğitim kursları sizin için en ideal olan kurslardır.

İstediğiniz yerde ve istediğiniz zamanda takip edebileceğiniz bu kurslarda size; işyerindeki sağlık ve güvenlik risklerini belirleme, gerektiğinde uyum tekniklerini kullanma ve müdahale prosedürlerini harekete geçirme gibi konularında detaylı bilgiler verilir.

ESGO İş Güvenlik Uzmanlığı Online Eğitim

ESGO, iş güvenliği konusunda deneyiminizi artırabilmeniz ve İSG sınavından geçebilmeniz farklı online kurslar sunar.

Bu kurslar; A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi, B sınıfı iş güvenliği eğitimi ve C sınıfı iş güvenliği eğitimi olmak üzere 3 farklı belge düzeyine göre hazırlanmıştır. Sitemizde yer alan İSG online eğitim kursları ve içerikleri şu şekildedir:

A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimleri toplam 180 saattir ve derslerin tamamı uzaktan eğitim şeklinde işlenir.

İlk 90 saatlik kısım uzaktan eğitim sistemimize yüklenmiş olan ve 24 saat boyunca erişim sağlayabildiğiniz asenkron dersleri içermektedir. Daha sonraki 90 saatlik ders ise online olarak Zoom uygulamasında deneyimli eğitmenlerimiz eşliğinde işlenir.

Teorik eğitim kısmı tamamlandıktan sonra katılımcıların iş güvenliği uzmanının olduğu bir işletmede 40 saatlik uygulama eğitimi (staj) yapmaları şarttır.

Eğitimlere katılım zorunludur ve ÖSYM’nin düzenlediği sınava başvurup, 70 puan ve üzerinde başarı elde eden katılımcılara T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belgesi düzenlenir.

Derslerin içeriklerinde ise çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar konuları ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

ESGO ekibi olarak bu yazımızda “İSG Online Eğitim” hakkında bilgiler verdik ve merak edilen soruları cevaplandırdık.

Çoğunluğu gerekli önlemler dahilinde kolaylıkla önlenebilecek olan iş kazalarını önleme konusunda çalışmak için eğitim alarak bunu mesleğiniz hale getirebilirsiniz.

Tecrübeli eğiticilerimizden istediğiniz her yerden alabileceğiniz online eğitim hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

İş güvenliği uzmanlığı ve daha fazlası için blog yazılarımızı okuyabilir, hizmetlerimizi incelemek ve bizim hakkımızda bilgi sahibi olmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kurumsal kimliği, müşteri memnuniyeti ve güvenirliği ile kaliteli bir eğitim sürecinden geçmek istiyorsanız bizimle iletişime geçin!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GKV öğrencileri BilfestteÖnceki Haber

GKV öğrencileri Bilfestte

Antalyaspor futbol sorumlusu Şahin, taraftarlarla buluştuSonraki Haber

Antalyaspor futbol sorumlusu Şahin, tara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar