20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

HKÜnün girişimci öğrencileri 5 günde macera oyunu geliştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HKÜnün girişimci öğrencileri 5 günde macera oyunu geliştirdi
Abone ol
GAZİANTEP'TE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İNSANSIZ HAVA ARACININ BİR KONTROL MEKANİZMASI İLE HAREKET ETTİRİLEREK, ZORLU ENGELLERLE DONATILMIŞ HARİTALARDA BELİRLİ BİR ZAMAN DİLİMİNDE BİTİŞ ÇİZGİSİNE ULAŞTIRILMASINI GEREKTİREN 3 BOYUTLU OYUN GELİŞTİRDİ. “UDRONE” İSİMLİ OYUN, IOS VE ANDROİD CİHAZLAR İÇİN APPSTORE VE GOOGLE PLAY ÜZERİNDEN İNDİRİLEREK OYNANABİLECEK.

Gaziantep’te üniversite öğrencileri insansız hava aracının bir kontrol mekanizması ile hareket ettirilerek, zorlu engellerle donatılmış haritalarda belirli bir zaman diliminde bitiş çizgisine ulaştırılmasını gerektiren 3 boyutlu oyun geliştirdi. “UDRONE” isimli oyun, IOS ve Android cihazlar için AppStore ve Google Play üzerinden indirilerek oynanabilecek.


Tüm dünya ile eş zamanlı olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde yapılan Global Game Jam (GGJ) etkinliğinde geliştirilen “UDRONE”, “LostAndFound” teması kapsamında ikincilik ödülünün sahibi olmuştu. Başlangıçta kayıp eşya bürosundaki bir çalışanın, insanların kayıp eşyalarını bulmaya çalışmasını konu alan oyunun, GGJ’nin sona ermesinin ardından ürünleştirme aşamasında, sürekli oynanabilen ve oynarken daha çok eğlendiren bir oyun olabilmesi için, “teması” üzerinde değişikliğe gidildi. Drone’un bir kontrol mekanizması ile hareket ettirilerek, aşılması zorlu engellerle donatılmış haritalarda belirli bir sürede engellere çarpmadan bitiş çizgisine ulaştırılmaya çalışıldığı bir 3D macera oyununa dönüşen “UDRONE”, GGJ’nin sona ermesiyle birlikte, 5 günlük hızlı geliştirme sürecinin ardından, hem Google Play Store hem de AppStore’da yayınlandı.


5 günde 4 öğrenciden 1 oyun


Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (KALİTTO) sağladığı altyapı ve HKÜ Kuluçka Merkezi’nde kurulu akademisyen firması YOUDEVO’nun destekleriyle geliştirilen UDRONE’un fikirden ürüne dönüşmesi 5 gün sürdü. İçerisinde “artırılmış gerçeklik” ve “sanal gerçeklik” gibi birçok platformda oyun geliştirebilme imkânı sunan Kuluçka Merkezinde; HKÜ’nün öğrenci girişimcileri Ahmet Ünal Eren, Arda Kozan, Mustafa Melih Konaş ve Tuğcan Çankı, yoğun bir çalışma temposu ile fikirlerini kısa sürede ürüne dönüştürdü. Oyun dünyasında böylece kendine önemli bir yer edinen ve HKÜ’yü gururlandıran “UDRONE”, IOS için; https://apps.apple.com/us/app/udrone/id1552767082 ANDROID için ise; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Youdevo.Udronee


linkleri üzerinden oyun severlerle buluşuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar