160x600
07 Nisan, 2025, Pazartesi
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Havran ve Burhaniye Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havran ve Burhaniye Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hazırlanıyor
Abone ol
Türkiye Aşçılar Ve şefler Federasyonu Balıkesir Temsilcisi Abdulbahri Batur, Balıkesir Ve çevresini Uluslararası Düzeyde Tanıtacak çok önemli Projeler üzerinde çalıştıklarını Belirterek, "kurumlarımızın Desteğiyle Bu Projeleri Hayata Geçireceğiz" Dedi.
Wordpress Hosting

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Balıkesir Temsilcisi Abdulbahri Batur, Balıkesir ve çevresini uluslararası düzeyde tanıtacak çok önemli projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Kurumlarımızın desteğiyle bu projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

Göreve henüz bir ay önce getirildiğini hatırlatan Batur, Balıkesir’in gastronomi alanında son derece zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu vurgulayarak, bu potansiyeli dünyaya tanıtmak için özel çalışmalar planladıklarını söyledi.

Seyit Onbaşı’ya Minnet: 275 Kiloluk Tahinli Ekmek Projesi

Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın memleketi olan Havran’da, onun kaldırdığı 275 kilogramlık mermiden ilham alınarak aynı ağırlıkta tahinli ekmek yapılacak. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un destek verdiği bu proje ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girilmesi hedefleniyor. Batur, "Seyit Onbaşı’ya olan minnettarlığımızı bu anlamlı proje ile göstermek istiyoruz" dedi.

Burhaniye’den Dünya Rekoru: 1400 Meze

Bir diğer rekor projesi ise Burhaniye’de hayata geçirilecek. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in desteklediği proje kapsamında tam 1400 çeşit meze hazırlanarak Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurulacak.

Bahri Batur, "Bu projeler sadece gastronomik değil, aynı zamanda kültürel tanıtım açısından da büyük önem taşıyor. Hem Havran’ın hem de Burhaniye’nin adını tüm dünyaya duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı düzenlendiÖnceki Haber

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı d...

Efeler Belediyesinin 2024 yılı faaliyet raporu oybirliğiyle onaylandıSonraki Haber

Efeler Belediyesinin 2024 yılı faaliyet...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar