19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5933
EURO34.6922
ALTIN2522.3

Hakkari eğitimde Avrupaya açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakkari eğitimde Avrupaya açılıyor
Abone ol
HAKKARİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL GÜR, VALİ İDRİS AKBIYIK'IN HİMAYELERİNDE BAŞLATILAN EĞİTİM SEFERBERLİĞİNİN HER ALANDA OLDUĞU GİBİ AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNDE DE ETKİSİNİ GÖSTERDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Hakkari İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, Vali İdris Akbıyık’ın himayelerinde başlatılan eğitim seferberliğinin her alanda olduğu gibi Avrupa Birliği projelerinde de etkisini gösterdiğini söyledi.


Akreditasyon belgesi hakkında bilgi aktaran Müdür Gür, ülke genelindeki mesleki eğitim alanında akreditasyon belgesi alan 47 il müdürlüğünden biri olduklarını belirterek, “Müdürlüğümüz tarafından önümüzdeki bu süreçte öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik dil eğitimi çalışmaları ve uluslararası değişim programları planlandığı şekilde yürütülecektir. Bu akreditasyon programı kapsamında, ilimizde yer alan sanayi kuruluşları ve diğer kamu kuruluşları ile birlikte çalışmalar gerçekleştirilecektir. İlimizin tarım, motor, ticaret ve inşaat alanındaki çalışmaları, uluslararası kapsamda desteklenecek ve mesleki eğitim alanında dünyanın farklı ülkelerinde yer alan uzman firmalarla işbirliğine gidilecektir. Dil eğitimi süreçleri ile öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin dünyanın herhangi bir ülkesinde alacakları her türlü eğitim öğretim etkinlikleri bu akreditasyon programı çerçevesinde, AB tarafından finanse edilecektir. Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü, mesleki eğitim alanında ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlılık ve heyecanla çalışmaktadır. 2021-2027 yıllarını kapsayan akreditasyon programında, pek çok alanda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik uluslararası etkinlikler gerçekleştirilecektir. Öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerimiz bu sayede eğitim programları ile yurtdışına gidebilecek, dil eğitimleri alabilecek, aynı zamanda yurtdışında staj yapabilecekler. Bu program, öğrencilerimizin keşfedilecek, öğrenilecek, paylaşılacak daha büyük bir dünya olduğunu anlamaları yolunda, özgüven kazanmalarında ve kendilerini geliştirmelerinde büyük bir mihenk taşı olacak. Eğitimin Avrupa’ya açılan kapısı Erasmus, ilimize hayırlı olsun. Emeği geçenleri tebrik ederim" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar