29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Gümüşhane Lisesinin bahçesine 16 selvi ağacı dikildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Lisesinin bahçesine 16 selvi ağacı dikildi
Abone ol
GÜMÜŞHANE’NİN EN ESKİ OKULLARINDAN BİRİSİ OLAN GÜMÜŞHANE LİSESİNİN YENİ BİNASININ BAHÇESİNE TARİHTEKİ 16 BÜYÜK TÜRK DEVLETİNİ TEMSİL EDEN SELVİ AĞAÇLARI DİKİLDİ.

Gümüşhane’nin en eski okullarından birisi olan Gümüşhane Lisesinin yeni binasının bahçesine tarihteki 16 büyük Türk devletini temsil eden selvi ağaçları dikildi.


Okulun bahçesinde oluşturulan alanın ortasına dikilen ve Türkiye’yi temsil eden ağacın etrafına tarihte kurulan 16 büyük Türk devletini temsilen ortalama ömrü 2 bin yıl olan selvi ağacı Vali Kamuran Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek ve öğrenciler tarafından dikildi.


İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Okul Müdürü Fatih Demirel, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte ağaçları toprakla buluşturup can suyunu veren Vali Taşbilek, ağaçları öğrencilere emanet etti.


Fidan dikiminin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Taşbilek daha sonra okulun pansiyonuna giderek öğrencilerle birlikte yemek yedi. Eşiyle birlikte tabldotlarını alarak öğrencilerle sıraya giren Vali Taşbilek, öğrencilere ders ve sağlık durumları hakkında sorular sorarak sıkıntıları hakkında bilgiler aldı, hem öğrenim hem de günlük hayatlarında başarılı olmaları için öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.


Etkinlik sırasında bilek güreşinde dünya ikinciliği, üçüncülüğü ve Türkiye birinciliği bulunan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Zeliha Eryılmaz’a da hediyeler takdim edildi.


Eryılmaz’ın en son Eskişehir’de yapılan Türkiye şampiyonasında 18 yaş altı 45 kilogramda sol kolda Türkiye birincisi olduğunu ifade eden Vali Taşbilek, genç sporcuya başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenciler uçurtma şenliğinde eğlendiÖnceki Haber

Öğrenciler uçurtma şenliğinde eğlendi

Gedizli öğrenci kayak şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olduSonraki Haber

Gedizli öğrenci kayak şampiyonasında Tür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar