26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4503
EURO34.7487
ALTIN2438.6

Göz Kapağı Estetiği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göz Kapağı Estetiği
Abone ol
Göz kapağı estetiği, kişilerde baygın ya da uykulu bakışlara sebep olan göz kapağı düşüklüğünün tedavi edilmesidir.

Göz kapağı estetiği, kişilerde baygın ya da uykulu bakışlara sebep olan göz kapağı düşüklüğünün tedavi edilmesidir. Bu problem göz kapağı sarkması olarak da bilinir. Göz kapağında söz konusu olan düşüklüğün temel sebeplerinden biri de kas tabakasında ortaya çıkan bozulmalardır.  Sağlıklı kişilerin göz kapakları gözün renkli kısmını 1.5 mm kadar kapatır. Bu orandan daha düşük olan sorunlar göz kapağı düşüklüğü olarak kabul edilir.

Bu sorun çocukluk döneminde ortaya çıkabilir. Birçok sebepten ortaya çıkabilecek olan göz kapağı sorunları ilerleyen dönemlerde kişiyi rahatsız etmeye başlayabilir. Bu durumda mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık haline gelir. Bu problem hastalarda sonradan ortaya çıkabileceği gibi doğuştan da yaşanabilir. Doğuştan ortaya çıkan göz kapağı düşüklüğünde göz kapağını kaldırmakla görevli kas yeteri kadar gelişmez.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği yöntemlerinden biri ameliyatsız yöntemdir. Ameliyatsız göz kapağı estetiği İzmir şehrinde birçok merkezde gerçekleştirilmektedir. Bu işlem için düşüklüğün başlangıç ya da orta seviyede olması şarttır. Göz altı torbalarına C vitamini enjeksiyonu, plexr uygulaması gibi birçok ameliyatsız yöntem vardır.

Göz kapağı ameliyatı yapılacağı zaman da göz kapağında üst ya da altta bulunan fazlalık alınmaktadır. Ameliyat sayesinde genç bir görünüm ortaya çıkar. Blefaroplasti adlı ameliyatla sadece göz kapağı düşüklüğü tedavisi yapılır.  Operasyonda farklı teknikler kullanılabilir.  Üst göz kapağı estetiği kaş kaldırma ameliyatı ile birlikte yapılmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Riskleri Nelerdir?

Göz kapağı estetiği İzmir, İstanbul ve Ankara gibi birçok ilde yapılmaktadır. Her operasyonda olduğu gibi bazı riskler barındırır;

Ameliyattan sonra operasyon bölgesinde ödem oluşacaktır.  Ödemler 1-2 ay içinde kendiliğinden geçecektir.
Operasyon bölgesinde hijyene dikkat edilmezse enfeksiyon riski vardır. Enfeksiyon riskine karşı doktor antibiyotik tedavisi uygulayabilir.
Göz kapağı estetiğinde çok nadir de olsa kanama olması durumunda geçici görme kaybı olabilir.
Göz kapağı estetiği sonrası ortaya çıkacak riskler günümüzdeki modern tekniklerle en aza inmektedir. Ayrıca doktorlar gerekli önlemleri aldığından riskler en aza iner. Operasyon sırasında ve sonrasında ağrı şikâyeti yok denecek kadar azdır.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

Göz kapağı estetiği fiyatları kullanılan yönteme göre değişir. Ameliyat ya da diğer yöntemler arasında fiyat farkı bulunuyor. Ayrıca hekimin tecrübesi ve kaç tane gözün ameliyat olacağı gibi unsurlar da fiyatları etkiler. Bazı hastalar ek estetik operasyonlar yaptırmak isteyebilir. Bu durumda göz kapağı estetiği ile diğer estetikle birlikte fiyat artacaktır.

Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı Ege Şehir Hastanesi tarafından yapılmaktadır. Operasyon fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilmek için muayene olmak şarttır. Doktor hastayı muayene ettikten sonra tedavi planını oluşturacak ve fiyat konusunda bilgi verecektir. Daha ayrıntılı bilgi için Ege Şehir Hastanesi ile iletişime geçebilirsiniz ve https://www.egesehirhastanesi.com.tr/goz-kapagi-estetigi-blefaroplasti/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar