24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5239
EURO34.8492
ALTIN2428.6

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti
Abone ol
Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, Bursa uluslararası hukuk avukatı arkadaşların zaman zaman ilgilendiği durumlar arasında karşımıza çıkmakta.

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, Bursa uluslararası hukuk avukatı arkadaşların zaman zaman ilgilendiği durumlar arasında karşımıza çıkmakta.

Uluslararası hukuk dendiğinde karşımıza çıkan olaylardan birisi göçmen kaçakçılığı olmakta. Göçmen kaçakçılığı ile beraber insan ticareti de bir diğer mesele.

Bu meselelere karşı verilen farklı cezalar yer alıyor. Gelin bu içeriğimizde sizlere işlenen bu suçlara karşı uygulanan cezalardan bahsetmiş olalım.

Göçmen Kaçakçılığı Hakkında Bilgi

Göçmen kaçakçılığı, ülke sınırları içerisinde bulunan göçmenleri farklı ülkeye göndermek suretiyle işlenen bir suç. Ayrıca bir Türk vatandaşını da yurt dışına yasa dışı yollarla götürmek de bu suça dahil.

Bununla beraber ülkeye yabancıları hukuk dışı yöntemlerle almaya çalışmak ve ülkede yaşamasını sağlamak da suça girmekte. Bursa avukat olarak bu gibi pek çok sorunuz için danışmanlık yapıyor ve davalarla ilgileniyoruz.

İnsan Ticareti Hakkında Bilgi

İnsan ticareti, bir insanı çeşitli amaçlar için kullanmak için ticarette değerlendirmek olarak açıklanabilir. Örneğin fuhuş yapmak, köleleştirmek, vücut organlarını satmak ve bu gibi kriterler insan ticareti olarak adlandırılıyor.

Bu Suçları İşlemenin Cezaları

Göçmen kaçakçılığı suçu ile yargılanan bir birey bu suçu işlemese dahi yani planlamış olsa da veya bu suç için girişimde bulunsa da ceza alır.

Bu durumda alınacak olan ceza 3 yıldan 8 yıla kadar hapis olarak bulunmakta. Bunun yanı sıra hapis cezası adlî para cezasına çevrilebilir. Bu doğrultuda 1.000 günden 10.000 güne kadar hapis cezası sağlanır.

Eğer göçmen kaçakçılığı suçunda mağdurlara onur kırıcı muamele gösterilir ise veya mağdurların hayatları tehlikeye atılırsa alınacak olan ceza yarısından üçte iki oranında artar.

Bursa uluslararası hukuk avukatı, bu gibi pek çok bilgi ile sizlerin karşısında yer almakta. Eğer göçmen kaçakçılığı suçu toplu bir şekilde işlenirse ceza yarı oranında artar. Bir örgüt ile beraber işlenirse ceza yarısından bir katına çıkar.

Bir diğer suç teşkil eden durum insan ticareti. İnsan ticareti suçu ile beraber şahıs, 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası alır veya 10.000 güne kadar adlî para cezasına çarptırılır.

Bu cezalara ek olarak bilinmesi gereken bir diğer husus ceza işlendikten sonra mağdurların şikayetçi olmaması ile ilgili. İnsan ticareti, büyük bir suç olarak kabul ediliyor.

Bundan dolayı mağdurların şikayetçi olup olmaması önemli değil. Yani her halükarda suçlular cezalandırılıyor.

Eğer birey 18 yaşını doldurmamışsa bu durumda da mağdur tarafından ek bir işlem yapılmasına gerek bulunmaz. Gerekli cezalar suçlulara verilir.

Bursa avukat olarak hem davalarla ilgilenmekteyiz hem de danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Uygun fiyata sunmuş olduğumuz hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydında 3 bin 72 adet konutun kura tarihi belli olduÖnceki Haber

Aydında 3 bin 72 adet konutun kura tarih...

Konyada 9 bin 800 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiSonraki Haber

Konyada 9 bin 800 litre kaçak akaryakıt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar