20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Genç kadının karnından 25 santim ve 2 buçuk kilogram ağırlığında kist çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç kadının karnından 25 santim ve 2 buçuk kilogram ağırlığında kist çıktı
Abone ol
ŞIRNAK DEVLET HASTANESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI OPR. DR. ZEYNEP USTA, "HASTAMIZ KARNINDA ŞİŞLİK VE ELE GELEN KİTLE ŞİKAYETİ İLE BAŞVURUDA BULUNDU. YAPILAN MUAYENESİNDE KİTLESİNİN TÜM ALT KARNINI DOLDURUP, GÖBEK DELİĞİNE KADAR UZANMIŞ DEV BİR KİTLE OLDUĞUNU FARK ETTİK

Şırnak’ta tedaviye gelen 18 yaşındaki kadının karnından 2 buçuk kiloluk kitle çıkartıldı.


Şırnak’ta şiddetli karın ağrısı yaşayan kadın, karnından 2 buçuk kilogram ağırlığında kist alınması ile sağlığına kavuştu. 18 yaşındaki G.K., karın ağrılarının artması üzerine Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Zeynep Usta’ya başvurdu. Yapılan ilk incelemede G.K.’nin karnında büyük bir kist tespit edildi. Hasta kadın, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Zeynep Usta tarafından acil olarak ameliyata alındı. 1 buçuk saat süren başarılı operasyonla G.K.’nin karnından 25 santimetre büyüklüğünde ve 2 buçuk kilogramağırlığında kist alındı.


Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Zeynep Usta, "Hastamız karnında şişlik ve ele gelen kitle şikayeti ile başvuruda bulundu. Yapılan muayenesinde kitlesinin tüm alt karnını doldurup, göbek deliğine kadar uzanmış dev bir kitle olduğunu fark ettik. Yapılan ultrason muayenesinde kitlesinin sol yumurtasına ait dev bir kist olduğunu gördük. Gerekli radyolojik incelemeleri ve kan testleri sonrasında Şırnak Devlet Hastanesinde ameliyatı gerçekleştirmeye karar verdik. Ameliyatımız yaklaşık 1,5 saat sürdü. Burada önemli olan nokta, kistin hastamızın doğurganlığına zarar vermeden çıkartılması. Kist yaklaşık 25 santimetre ve 2.5 kilogram ağırlığındaydı. Kistin içerisinde kıl, tırnak, diş, tiroid dokusu, kıl folükülleri, saçlı deri, yağ hücreleri gibi yapılar var. Bu dermoid kist olarak nitelendirdiğimiz iyi huylu dev boyutlara ulaşabilen bir kist. Hastamız ameliyat sonrası 2. gününde şifa ile taburcu edildi. Ameliyatının 15. gününde de hastamızın poliklinik kontrolünde içerisinden kist çıkmış sol yumurtanın eski boyutlara ulaştığını sağlıklı yumurta ile aynı boyutlarda ve içerisinde sağlıklı folüküller olduğunu gördük. Buda ameliyatımızın başarısını gösteriyor" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD İstanbul Başkonsolosu Eadeh, İzmitte kadın üreticilerle bir araya geldiÖnceki Haber

ABD İstanbul Başkonsolosu Eadeh, İzmitte...

Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele toplantısı yapıldıSonraki Haber

Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele topla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar