
Adana'da düzenlenen 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle standı kaldırılan fenomen dönerci, sosyal medya üzerinden karara tepki gösterdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise işletmeden numune aldı.

Adana’da bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, hijyen kurallarına uymadığı tespit edilen fenomen dönercinin standı kaldırıldı.
Dönercinin pişmiş tavuğun üzerine çiğ tavuk taktığı görüntüler sosyal medyada tepki çekerken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri iş yerine giderek numune aldı.
Sosyal medya platformlarında binlerce takipçisi bulunan dönerci, yaşanan gelişmeler sonrası açıklamada bulundu.
Kendisinden alınan numune örneklerine ait evrakları da paylaşan dönerci, karnaval yönetimine sert tepki gösterdi.
“Biz karnavaldan kovulacak ne yaptık? Karnavalın her yeri Hindistan sokak lezzetleri gibi.
Etler, kıymalar, dönerler açıkta, tozun toprağın içinde. Hijyen dersi vermek isteyenler gidip orayı ziyaret etsin” diyerek, sadece kendi standına yönelik yaptırım uygulanmasını adaletsiz bulduğunu ifade etti.
Öte yandan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, karnaval süresince gıda güvenliği kontrollerine devam ettiklerini belirtti.
Standlarda ve işletmelerde hijyen kurallarına aykırı herhangi bir durum tespit edildiğinde, gerekli yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

Yorum Yazın