29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Eyüp Gözgeç: “Buradaki madalya sayısını Paris Olimpiyatlarında da almak istiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyüp Gözgeç: “Buradaki madalya sayısını Paris Olimpiyatlarında da almak istiyoruz”
Abone ol
DÜNYA KADINLAR BOKS ŞAMPİYONASI’NDA 5 MİLLİ BOKSÖR ALTIN MADALYAYA ULAŞIRKEN, TÜRKİYE ORGANİZASYONDA TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON OLDU. KUPA SEREMONİSİNDE SPORCULARLA SEVİNCİ BİRLİKTE YAŞAYAN TÜRKİYE BOKS FEDERASYONU BAŞKANI EYÜP GÖZGEÇ, “10 YILLIK BİR EMEĞİN SONUCUNDA BAŞARIYA ULAŞMIŞ OLDUK” DEDİ.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 5 milli boksör altın madalyaya ulaşırken, Türkiye organizasyonda takım halinde şampiyon oldu. Kupa seremonisinde sporcularla sevinci birlikte yaşayan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “10 yıllık bir emeğin sonucunda başarıya ulaşmış olduk” dedi.


Türkiye’nin ev sahipliğinde Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türk milli takımı damga vurdu. Ay-yıldızlı sporcular, 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya elde etti. Milliler kupayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun elinden aldı. Kupa seremonisinde sporcuların sevincine katılan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de tek tek boksörleri kutladı. Şampiyonanın kapanışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Gözgeç, “Tarihi bir şampiyona oldu. Spor tarihinde ilk defa böyle hepimizin mutlu olduğu bir şampiyona oldu. Bu bir başlangıç oldu, çocuklarımızla birlikte 10 yıllık bir emeğin sonucunda başarıya ulaşmış olduk. 1 ay sonra Akdeniz Oyunları var, ondan sonra uzun hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları. İnşallah buradaki altın sayısını, gümüş sayısını, bronz sayısını Fransa’da da almak istiyoruz” dedi.



“Türk genci bunları hak etti”


Şampiyonada destek veren herkese teşekkürlerini ileten Başkan Eyüp Gözgeç, “Türkiye’de 45 milyon genci olan bir milletin bunları hak ettiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımız bizleri teşvik ediyor, destekliyor ona da çok teşekkür ediyorum. Spor Bakanımız burada, spor teşkilatımız bizlere destek verdiler. Bunların en önemli ayağında basın var. Basın sesimizi duyurmazsa, amatör branşları kimse duymuyor. Şu anda dünya birincisi olduk, madalyalarımız gerçek madalyalarımız oldu. Güzel bir atmosferle şampiyonayı bitiriyoruz” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rize Belediyesinden havai fişekli 19 Mayıs kutlamasıÖnceki Haber

Rize Belediyesinden havai fişekli 19 May...

Polisten kaçan sürücü otomobille duvara çarptı: 2 yaralıSonraki Haber

Polisten kaçan sürücü otomobille duvara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar