26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4926
EURO34.8101
ALTIN2440.8

Eski lastikler çöpe değil hayata saksı olarak kazandırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski lastikler çöpe değil hayata saksı olarak kazandırılıyor
Abone ol
DENİZLİ’NİN ÇİVRİL İLÇESİNDE 20 YILLIK LASTİK TAMİR USTASI CEM GÜLLÜBAŞ, ELİNDE BİRİKEN HURDA ARAÇ LASTİKLERİNİ KESİP, BOYADIKTAN SONRA ÇİÇEK SAKSISI VE KÜÇÜK SÜS HAVUZLARINA DÖNÜŞTÜRÜYOR. LASTİKLERİ ÇÖPE ATAMADIKLARINI BELİRTEN GÜLLÜBAŞ; “LASTİKLERİ DESENLİ ŞEKİLDE KESTİK, BOYADIK VE İÇİNİ TOPRAK DOLDURUP ÇİÇEK DİKTİK. İŞYERİMİZİN ÖNÜNE KOYDUĞUMUZ RENKLİ VE ŞEKİL ŞEKİL SAKSILARI GÖRENLER EVLERİNİN, İŞYERLERİNİN ÖNÜNE İSTEMEYE BAŞLADI” DİYE KONUŞTU.

Denizli’nin Çivril ilçesinde 20 yıllık lastik tamir ustası Cem Güllübaş, elinde biriken hurda araç lastiklerini kesip, boyadıktan sonra çiçek saksısı ve küçük süs havuzlarına dönüştürüyor. Lastikleri çöpe atamadıklarını belirten Güllübaş; “Lastikleri desenli şekilde kestik, boyadık ve içini toprak doldurup çiçek diktik. İşyerimizin önüne koyduğumuz renkli ve şekil şekil saksıları görenler evlerinin, işyerlerinin önüne istemeye başladı” dedi.




Çivril ilçesi Yukarı Mahallede 20 yıldır lastik tamir işi ile uğraşan usta Cem Güllübaş, elinde biriken hurda araç lastiklerini çöpe atamadıkları için biriktiğini belirtti. Hurda lastikleri isteğe göre boyayan Güllübaş, traktör lastiklerinden de bahçelere süs havuzu yaptığını anlattı. Salgın döneminde işlerinin yavaşlaması ile elindeki hurda araç lastiklerinden saksı yapmaya başlayan usta Cem Güllübaş; “Geri dönüşüm firmalarının hurda araç lastiklerini alıp yeniden ekonomiye kazandırdığını ancak salgın döneminde firmalar çok fazla gelmediği için elimizde hurda araç lastiği çok birikti. Bizde bunları nasıl değerlendirelim diye düşünürken aklımıza saksı yapmak geldi. Lastikleri desenli olacak şekilde kestik, boyadık ve içini toprak doldurup çiçek diktik. İşyerimizin önüne koyduğumuz renkli ve şekil şekil saksıları görenler evlerinin, işyerlerinin önüne istemeye başladı. Bizde gelen taleplere göre saksıları hazırlayıp müşterilerimize veriyoruz” dedi.




“Büyük lastikler saksıdan ziyade süs havuzu için daha çok tercih ediliyor”


Lastik büyüklüğüne göre bir saksı yapımının 1 saat ile 1 buçuk saat arasında değiştiğini aktaran Cem Güllübaş; “Saksıları elimiz boş olduğu zaman yapıyoruz. Saksının yapım süresi, lastiğin büyüklüğüne göre değişiyor. Kesilen lastik ters çevrilip boyanıyor. İsteğe göre renk ve desen de yapıyoruz. Boyama bittikten sonra toprak doldurup istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Araç lastiklerinin hem işlenmesi, hem taşınması estetik açıdan saksı için ideal. Traktör ve kamyon lastiklerinden genelde bahçeler için küçük süs havuzları istiyorlar. Büyük lastikler saksıdan ziyade süs havuzu için daha çok tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar