25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.496
EURO34.9443
ALTIN2429.3

Edirnede tarım fuarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirnede tarım fuarı
Abone ol
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ'NİN KATKILARIYLA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE EDİRNE TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN "EDİRNE TARIM, HAYVANCILIK, GIDA VE SANAYİ FUARI'NIN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkılarıyla Trakya Üniversitesi ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen "Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı’nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.


Trakya Üniversitesi ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesinde düzenlenen fuar, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Tekirdağ, Kırklareli ve diğer çevre illerden de fuara yoğun katılım sağlandı. Kurulan stantlarda yöresel lezzetler Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan gelen misafirlere ikram edildi.



"Bu tarz fuar ve organizasyonlar çok önemli"


Fuarda konuşma yapan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, tarım, hayvancılık ve üretimin çağın en önemli konu başlıklarından birisi olduğuna dikkat çekti.


Tarımsal üretimin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Vali Kırbıyık, "Birçok ülke tarımsal ürünlerin ihracatıyla ilgili kısıtlama kararlarına gidebiliyor. Belirli ülkeler belirli tarım ürünlerinin ihracatını yasaklayabiliyor ya da rezervlerinde inanılmaz bir artışa giderek doğal tedarik sürecinde aksamalara neden olabiliyor. Bizim bunun karşısında yapabileceğimiz en kuvvetli seçeneğimiz tarımsal üretim kapasitemizin artırılmasıdır. Bu tarz fuarların ve organizasyonların inanılmaz önemli olduğunu değerlendiriyorum" ifadelerine yer verdi.


Edirne’de verimliliği en üst noktaya taşımak için tüm paydaşlarla birlikte mücadele edeceklerini söyleyen Vali Kırbıyık, gereken çalışmanın yapılacağını ifade etti.


Bu tür organizasyonların kente katkı sağlayacağını belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, fuarın hayırlı olmasını diledi.


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da fuarın hayırlı olmasını diledi.


Konuşmaların ardından Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Bulgaristan Hasköy Valisi Katya Paneva, Rektör Tabakoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk fuarın açılış kurdelesini kesti.


Stantları gezen protokol üyeleri ve katılımcılar, firma yetkililerinden ürünler hakkında bilgi aldı. Ayrıca fuarda ziyaretçilere yöresel ürünler de ikram edildi.


Edirne Tarım Hayvancılık Gıda ve Sanayi Fuarı 31 Mayıs 2022 tarihine kadar açık kalacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ağız ve diş sağlığı sektörünün kalbi İstanbulda atıyorÖnceki Haber

Ağız ve diş sağlığı sektörünün kalbi İst...

Kontrolden çıkan araç dereye düştü: 1 kişi halatla kurtarıldıSonraki Haber

Kontrolden çıkan araç dereye düştü: 1 ki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar