29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Düziçi’nde hayırseverler tarafından yaptırılacak olan caminin temeli törenle atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde hayırseverler tarafından yaptırılacak olan caminin temeli törenle atıldı
Abone ol
Yeşilova Mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy Camii’sinin temel atma töreni, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yeşilova mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy Camii’sinin temel atma töreni, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende konuşan Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yasin Sarı,

güzel ve hayırlı bir amaç için bir araya geldiklerini söyledi.

Camilerin sadece namaz kılınan yerler olmadığını ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

Otoparkıyla, yeşil alanıyla,  iş merkezleriyle, çok yönlü camii’nin temel atma töreni’nde bir araya gelmiş bulunmaktayız.

"Peygamber Efendimizin bir Hadis-i Şerifinde 'hayırlı işlerde acele ediniz ve sağlam bir şekilde yapın' buyuruyor. Bu ahir zamanda özellikle fitnelerin ve aile hayatında olumsuzlukların çoğaldığı bu günlerde hayırlı işlerde acele etmek elzem durum arz ediyor. Bu ilçemize ihtiyaçtan dolayı cami yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Vatan ve İstiklal Âşığı Bir Şair olan Mehmet Akif Ersoy hakkında kısa bir anekdot paylaştı;’ Mehmet Âkif, şiir yazmaya Baytar Mektebinde öğrenci olduğu yıllarda başladı. Yayımlanan ilk şiiri Kur'an'a Hitap başlığını taşır. 1908'den itibaren aruz ölçüsü kullanarak manzum hikâyeler yazdı.

Hikâyelerinde halkın dert ve sıkıntılarını anlattı. Balkan Savaşı yıllarından itibaren destansı şiirler yazmaya başladı. İlk büyük destanı, "Çanakkale Şehitlerine" başlıklı şiiridir. İkinci büyük destanı ise Bursa'nın işgali üzerine yazdığı “Bülbül“ adlı şiiridir. Üçüncü olarak da "İstiklâl Marşı"nı yazarak İstiklâl Savaşı'nı anlatmıştır.

’Kalemiyle Kurtuluş Mücadelesine büyük destek veren milli şairimiz büyük insan, değerli insan, Cennet mekânı Mehmet Akif Ersoy’u Şükran ve minnetle anıyor, Mehmet Akif Ersoy’un hatırasını yaşatmak gayesi adına yapılan Camii ve Külliyenin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.’ dedi.

Mehmet Akif Ersoy Camii Temel Atma Törenine Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan’ın yanı sıra Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, İlçe Müftüsü Mehmet Güneş, İl Genel Meclis Üyeleri; Bünyamin Kazgı, Fevzi Kamalı, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Bahtiyar Namlı, Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanı Yasin Sarı katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar