28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

Drone Çekimi Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Drone Çekimi Kullanım Alanları Nelerdir?
Abone ol
Drone çekimi, son dönemlerde oldukça aktif kullanılan bir yöntemdir. Özellikle film sektöründe kullanılmaya başlanmasının ardından çok farklı alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır.

Drone çekimi, son dönemlerde oldukça aktif kullanılan bir yöntemdir. Özellikle film sektöründe kullanılmaya başlanmasının ardından çok farklı alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır.

Video çekme özelliği sayesinde film sektöründe oldukça büyük değişiklikler yaşanmasına yardımcı olan drone, günlük hayat içinde de farklı çekimler için kullanılmaktadır. Günümüzde sadece amatör filmler için değil büyük sinema projelerinde dahi kullanılmaktadır.

Büyük Bütçeli Filmlerde Drone Çekimi

Örneğin, Cehennem Melekleri'nden birçok sahnenin bu şekilde çekildiğini biliyor muydunuz? Drone çekimi, kelimenin tam anlamıyla birçok farklı aksiyon sahnesinde kullanıldı, bu da bilgisayar grafiklerine tekrar başvurmak zorunda kalmadan gerçekten muhteşem çekimler yapmayı mümkün kıldı. Ünlü dizi "Game of Thrones" için birçok sahne aynı zamanda drone kullanılarak çekilmiştir.

Bu gibi büyük bütçeli yapımlarda kullanılan bu teknolojik cihazlar sayesinde oldukça üst düzey sahnelerin çekilmesi pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Birçok kişinin aklına, bu gibi büyük bütçeli yapımlarda neden uçak ya da helikopter değil de drone kullanılmaktadır? sorusu gelebilmektedir. Özellikle bu denli büyük yapımlar için bu cihazlara ulaşmak ve bunları çekimler için kullanmak imkansız değildir.

Fakat drone çekimi ile elde edilen görüntülerin ve açıların diğer cihazlardan elde edilmesi oldukça zordur. Drone, oldukça kullanışlı ve farklı açılardan çekim yapılmasını kolaylaştıran bir cihaz olduğundan dolayı birçok farklı yapımda drone kiralama firmaları aracılığıyla kullanılmaktadır.

Özellikle büyük bütçeli yapımlarda hem bütçe olarak çok daha fazla harcama yapılmaması sağlanmakta hem de çok daha kaliteli çekimler elde edilmektedir.

Drone Çekimi Genel Kullanım Alanları

Drone, yapısal olarak küçük boyutlara sahip olduğundan dolayı da oldukça sık kullanılmaktadır. Bu durum taşınmasını kolaylaştırmakla birlikte aynı zamanda kapalı alanlarda da kullanımına imkan sağlamaktadır. Özellikle kapalı alanlarda DJI Mavic 2 pro gibi küçük dronelar kullanılması oldukça kolay olduğundan dolayı tercih edilmektedir.

Bu durum diğer uçak ya da helikopter gibi araçların kullanılarak çekim yapılmasının imkansız olduğu alanlarda da ortaya çıkabilmektedir. Drone çekimi sayesinde hem yüksek hem de çok farklı açılardan en pratik şekilde görüntü almak mümkündür.

Bu çekimler sadece büyük bütçeli ya da farklı profesyonel film çekimlerinde kullanılmamaktadır. Birçok amatör film ya da reklam çalışmalarında veya daha kişisel alanlarda da drone çekiminden faydalanılabilmektedir. Özellikle kişisel olan düğün, tören ya da eğlencelerde drone çekiminden faydalanılması mümkündür. Bu sayede sizin için çok önemli olan anları ölümsüzleştirme imkanı elde edebileceksiniz.

Ayrıca firma sahiplerinin hazırlamak istediği farklı tanıtım filmlerinin çekimi içinde kullanılabilmektedir. Özellikle tanıtım filmi ya da reklam çekimleri için oldukça kullanışlı ve pratik bir çekim imkanı sunmaktadır.

Bu kullanım sayesinde çok güzel ve değişik açılara sahip görüntüler elde ederken aynı zamanda potansiyel müşterilerin ilgisini çekebileceksiniz. Öyle ki çok kısa bir sürede hazırlanan tanıtım filmi ya da reklam çalışması sayesinde çok büyük fayda elde edebilecek ve kendi tanıtımınızı yapmış olacaksınız.

Drone çekimi yaptırmak için linkteki havadayiz.com gibi drone kiralama firmalarıyla iletişime geçebilirsiniz.

https://www.havadayiz.com/hizmetlerimiz/drone-kiralama/


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar