28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Doğuştan işitme engelli çocuğun biyonik kulaklığı zarar gördü, duymaz hale geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğuştan işitme engelli çocuğun biyonik kulaklığı zarar gördü, duymaz hale geldi
Abone ol
ADANA’DA 1 AYLIKKEN TEK GÖZÜ MAVİYE DÖNÜŞEN VAN KEDİSİNİ ANIMSATAN DOĞUŞTAN İŞİTME ENGELİ VE HİPERAKTİVE HASTALIĞI OLAN 10 YAŞINDAKİ EMİR YIKILMAZ’IN ZARAR GÖREN BİYONİK KULAKLIĞININ TAMİRİ İÇİN 8 BİN TL’YE İHTİYAÇ VAR. AİLENİN MADDİ GÜCÜ OLMADIĞI İÇİN OĞULLARININ TEKRARDAN DUYABİLMESİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR.

Adana’da bir aylıkken tek gözü maviye dönüşen, doğuştan işitme engeli ve hiperaktive hastalığı bulunan 10 yaşındaki Emir Yıkılmaz’ın biyonik kulaklığı zarar gördü. Kulaklığı zarar gördüğü için işitme problemi de artan Emir’in, sesleri verimli duyamadığı için okula girmek istemediği aktarıldı. Anne Canan Yıkılmaz, biyonik kulaklığının tamiri için 8 bin TL istendiğini belirterek yardım istedi.



Adana’da Canan Yıkılmaz (42), kendi gibi çocuk felci geçiren ve işitme engeli olan Cemil Yıkılmaz (45) ile 13 yıl önce dünya evine girdi. Çiftin evliliğinden Gülşen (12) ve Emir (10) isimi iki çocukları oldu. 7. sınıfa giden Gülşen’in sağlık problemi bulunmazken, 4. sınıf öğrencisi Emir doğuştan işitme engelli olarak dünyaya geldi. Emir’in sol kulağına 1 yaşında, sağ kulağına ise 6 yaşında devlet tarafından ücretsiz biyonik kulak takıldı. İşitme engelinin yanı sıra hiperaktivite hastalığı da bulunan Emir’e yüzde 52 işitme engeli raporu verildi. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktive olduğu için oğlu Emir’in cihazını koruyamadığını belirten Canan Yıkılmaz, ”Arkadaşlarıyla oynarken cihazına zarar vermiş. Biz cihazı İstanbul’a yolladık. Tamiri için 8 bin TL masraf çıktığı söylendi” dedi. Emir’in işitmediği için çok daha agresif olduğunu belirten anne Yıkılmaz, ”Okula 2 gün gitse 3 gün gitmiyor. Şuan tek kulağıyla duyduğu için ona da tam verimli ses gelemediği için okula gitmek istemediğini düşünüyorum” diye konuştu.



Emir’in 1 yaşından beri işitme üzerine rehabilitasyona gittiğini söyleyen anne Yıkılmaz, ”Öğretmenler dil gelişimi olsun diye eve bir hayvan almamızı önerdi. Ördek, civciv ve balık aldık zamanında. Elimden gelen her şeyi yaptım. Bir komşumuz da ’hediye ettiğimiz bir köpek var, almak ister misin?’ dedi. Ben çok korktuğum halde aldım ve 7 yıldır bizimle. Emir’in dil gelişiminde çok etkili oldu. Emir Şila’yı çok da seviyor” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Batmanda bin polisle huzur ve güven uygulamasıÖnceki Haber

Batmanda bin polisle huzur ve güven uygu...

Ehliyetsiz sürücü kazaya neden oldu: 5 yaralıSonraki Haber

Ehliyetsiz sürücü kazaya neden oldu: 5 y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar