28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Diyarbakır polisi kapkaççılara göz açtırmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır polisi kapkaççılara göz açtırmıyor
Abone ol
DİYARBAKIR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, YANKESİCİLİK VE DOLANDIRICILIK BÜRO AMİRLİĞİ, SON BİR AYDA GERÇEKLEŞEN KAPKAÇ VE HIRSIZLIK OLAYLARINI AYDINLATMAK İÇİN 45 KGYS, 57 İŞYERİ VE 32 SİTENİN 120 SAATLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN 11 KAPKAÇ OLAYINI AYDINLATTI.OLAYLA İLGİLİ 3 KİŞİ TUTUKLANDI.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, son bir ayda gerçekleşen kapkaç ve hırsızlık olaylarını aydınlatmak için 45 KGYS, 57 iş yeri ve 32 sitenin 120 saatlik kamera görüntülerinden 11 kapkaç olayını aydınlattı. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.


Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince kapkaç olaylarını gerçekleştiren şüpheli şahısların tespit edilip yakalanmalarına ve olayların aydınlatılmasına yönelik kapkaç olaylarının meydana geldiği yerlere sivil ekipler yerleştirilerek alan daraltması yapılmak suretiyle çalışma yaptı.



45 KGYS, 57 iş yeri ve 32 kamera görüntüsü incelendi


Yapılan çalışmalar kapsamından son bir ay içerisinde özellikle akşam saatlerinde sokakta yalnız olan şahıslara yönelik motosikletli kapkaç olaylarını gerçekleştiren şüpheli şahısların tespit edilip yakalanmaları için, olayların meydana geldiği güzergahlar üzerinde olay öncesi, olay anı ve olay sonrasına yönelik Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde bulunan 45 KGYS, 57 iş yeri ve 32 siteye ait toplamda 120 saatlik güvenlik kamera görüntülerini polis ekipleri tarafından detaylı olarak incelemeye alındı.



2 kişi tutuklandı


Yapılan incelemelerin ardından polis ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu, toplam 11 kapkaç olayını gerçekleştirdiği tespit edilen suça sürüklenen çocuk H.K. isimli şahıs, şüpheli G.B. isimli şahıs ve suç eşyasını satın alan şüpheli Ş.O. isimli şahıslar kamera görüntüleri incelemesi sonrası kimlik tespiti yapılarak yakalandı. Olayla ilgili olarak yakalanan şüpheli Ş.O. isimli şahıs gerekli yasal işlemlerden sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, H.K. ve şüpheli G.B. isimli şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.



1 kişi tutuklandı


Ayrıca bir başka olayda ise vatandaşların cep telefonlarını kapkaç suretiyle çalan şahıslara yönelikte gerçekleştirilen iki farlı operasyonda ise olayı gerçekleştiren suça sürüklenen çocuk A.F. isimli şahıs ve suç eşyasını satın alan şüpheli C.Ç. isimli şahıs olayı gerçekleştirdikten sonra aynı gün içerisinde yakalandı. Kapkaç suretiyle çalınan cep telefonu bulunarak muhafaza altına alınmıştır. Bulunan cep telefonu müştekiye teslim edilmiştir. Olayda yakalanan Şüpheli C.Ç. gerekli yasal işlemlerinden sonra serbest bırakılırken, A.F. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi.


Öte yandan vatandaşların değerli eşyaları ile kişiler çantalarını kapkaç suretiyle çalan şahısların görüntüleri güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar