29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Depremde hayat kurtaracak köpekler burada yetişecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremde hayat kurtaracak köpekler burada yetişecek
Abone ol
BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANAN ARAMA KURTARMA VE K9 EĞİTİM MERKEZİ’NDEKİ EĞİTİMLERDEN GEÇECEK OLAN KÖPEKLER, HERHANGİ OLUMSUZ BİR DURUMDA SADECE TEKİRDAĞ DEĞİL, BAŞTA İSTANBUL, KIRKLARELİ, EDİRNE OLMAK ÜZERE BİRÇOK İLE HİZMET VERECEK.

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Arama Kurtarma ve K9 Eğitim Merkezi’nin inşasında hızla sona doğru yaklaşılıyor. Birkaç ay içerisinde hizmete girmesi planlanan merkezde eğitimden geçen köpekler ülkede herhangi bir olumsuz durumda hayat kurtarmak için arama yapacak.


Deprem kuşağı bölgesinde bulunan Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanacak herhangi bir afette, görev yapacak arama kurtarma köpeklerinin yetiştirileceği, 7’den 70’e deprem ve afet eğitimlerinin verileceği merkezin inşasında sona doğru yaklaşılıyor. Birkaç ay içerisinde hizmete girmesi planlanan Arama Kurtarma ve K9 Eğitim Merkezi’ndeki eğitimlerden geçecek olan köpekler, herhangi olumsuz bir durumda sadece Tekirdağ değil, başta İstanbul, Kırklareli, Edirne olmak üzere birçok ile hizmet verecek.


Bölgede incelemede bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Tekirdağ için şuan çok önemli bir projedeyiz. Bu bölgede arama kurtarma köpeklerinin eğitimini gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz Tekirdağ’ımız birinci derecede deprem bölgesi. Allah korsun, Allah muhafaza eylesin deprem olduktan sonra insanların kurtarılmasında başlıca faktör köpeklerdir. O yüzden burada çok güzel bir köpek eğitim merkezi kurduk. Aynı zamanda bir deprem olduğunda, ne şekil, nasıl müdahale etmek gerektiği, yaralıların nasıl kurtarılması gerektiğiyle ilgili hem gençlerimize, hem çocuklarımıza hem de personelimize eğitim vereceğimiz güzel bir deprem parkı oldu. Süleymanpaşa Arama Kurtarma ve K9 Eğitim Merkezi’mizin inşasında hızla sona yaklaşıyoruz. Birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer alan şehrimizde kentsel dönüşüm projelerimize çok yakında başlıyoruz. Bunu yanı sıra da yaşanacak bir afette, görev yapacak arama kurtarma köpeklerinin yetiştirileceği, 7’den 70’e deprem ve afet eğitimlerinin verileceği merkezde incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldık. Kısa sürede yapımını tamamlayarak hizmete açacağımız merkezimiz, şimdiden şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alıcı bulamayan kilisenin fiyatı 10 milyon TLye çıktıÖnceki Haber

Alıcı bulamayan kilisenin fiyatı 10 mily...

Karlar eridi kaya sümbülleri çıktıSonraki Haber

Karlar eridi kaya sümbülleri çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar