29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Denizlide vaka sayıları azalıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizlide vaka sayıları azalıyor
Abone ol
DENİZLİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UZ. DR. BERNA ÖZTÜRK, DENİZLİ’DE YÜRÜTÜLEN AŞI ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ. ÖZTÜRK; “DENİZLİ’DE YETERLİ HER TÜRLÜ AŞI STOĞUMUZ MEVCUT OLUP AŞI DEPOLARIMIZ GEREK SİNOVAC GEREK BİONTECH AŞILARININ MUHAFAZASI AÇISINDAN UYGUNDUR. ŞU AN İLİMİZDE GÜNDE YAKLAŞIK 4 BİN AŞI YAPILMAKTADIR. SIRASI GELEN VATANDAŞLARIMIZI AŞI OLMAYA BEKLİYORUZ” DEDİ.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de yürütülen aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztürk; “Denizli’de yeterli her türlü aşı stoğumuz mevcut olup aşı depolarımız gerek Sinovac gerek BioNTech aşılarının muhafazası açısından uygundur. Şu an ilimizde günde yaklaşık 4 bin aşı yapılmaktadır. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya bekliyoruz” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de yürütülen aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öztürk, Ramazan Bayramında uygulanan tam kapanma sonrası Denizli’de vaka sayılarında azalış etkisini gördüklerini, fakat pandeminin en önemli silahının aşı olduğunu vurgulayarak açılan aşı randevularının tam dolmadığına dikkat çekti ve sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet etti.

 

 

 

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, vaka sayılarında belirgin azalma görüldüğünü fakat maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmazsa vaka sayısında artışın kaçınılmaz olacağını belirtti.

Korona virüs ile mücadelede en önemli anahtarın aşı olduğunu belirten Öztürk, Denizli’de aşı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi; “Sağlık Bakanlığımızın belirlediği gruplamalar baz alınarak sistemli şekilde İlimizde aşı çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün gelinen noktada İl geneli yaklaşık 400 bin aşı yapılırken yaklaşık 225 bin 1. doz, 176 bin de 2. doz aşı uygulanmıştır.

İlimizde yeterli her türlü aşı stoğumuz mevcut olup aşı depolarımız gerek Sinovac gerek BioNTech aşılarının muhafazası açısından uygundur.

Özellikle BioNTech aşısının muhafazası için gerekli olan eksi 80 derece soğutma kapasitesine sahibiz” dedi.

 

Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya bekliyoruz

 

 

 

Denizli’de yeterli aşı stoğu bulunmakla birlikte halen günlük açılan aşı randevularının dolmadığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Öztürk, sırası gelen vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

Öztürk; “Aşı sırası gelen vatandaşlarımız Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden veya 182’den randevu alabilir, randevu oluştururken de aşı seçeneği aşamasında Sinovac veya BioNTech aşısını tercih edebilirle

Sinovac aşısını; kamu, özel, PAÜ Hastaneleri ve aile sağlığı merkezlerinde, BioNTech aşısını da Denizli Devlet Hastanesi ile Servergazi Devlet Hastanesi’nde yaptırabilirler.

Kamu hastanelerimizde saat 24:00’e kadar aşı uygulamaları devam etmektedir. Unutmayalım ki; aşı ile bu salgının yıkıcı etkisi sona erecektir.

Ancak halen İlimizde günlük aşı kapasitemizin yeterli dolmadığı izlenmektedir. Şu an ilimizde günde yaklaşık 4 bin aşı yapılmaktadır.

Fakat bunun çok üstünde randevu kapasitemiz mevcut olup sırası gelen vatandaşlarımızı sadece kişisel sağlıkları için değil toplumsal sağlığın korunması açısından da bu randevuları doldurmaya ve aşı olmaya bekliyoruz. Hiçbir virüs bizden güçlü değildir” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar