23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5725
EURO34.9233
ALTIN2432.4

Denizden 4 saatte kilolarca atık çıkarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizden 4 saatte kilolarca atık çıkarıldı
Abone ol
MERSİN’İN MERKEZ İLÇE YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN, MERSİN DALIŞ MERKEZİ SPOR KULÜBÜ DALGIÇLARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİNDE, 4 SAATTE DENİZDEN KİLOLARCA ATIK ÇIKARILDI. PLASTİKTEN CAMA, METALDEN PET ŞİŞELERE KADAR ÇOK SAYIDA ATIK, DENİZDEN TEMİZLENDİ.

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesinin, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü dalgıçlarıyla gerçekleştirdiği deniz dibi temizliğinde, 4 saatte denizden kilolarca atık çıkarıldı. Plastikten cama, metalden pet şişelere kadar çok sayıda atık, denizden temizlendi.


Yenişehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve bir spor mağazasının desteğiyle 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında son zamanlarda artan çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla denizaltı temizliği yaptı. Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü dalgıçları, temizlik için Mersin Marina kıyısından dalış yaptı. Dört saat süren denizaltı temizliğinde, denizden plastik, cam, metal ve farklı türde kilolarca atık çıkarıldı. Belediye ekipleri tarafından ayrıştırılan atıklar sahilde sergilendi.



“İş işten geçtikten sonra ‘eyvah’ demek bir şey değiştirmiyor”


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, etkinlikte yaptığı açıklamada, son günlerde Marmara Denizinde görülen müsilajın denizleri tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Temiz çevre topyekun bir duyarlılığı gerektiriyor, o duyarlılıkta olan dalgıç arkadaşlarımız bugün buna dikkat çektiler. Sıfır atık şirketimizi kurduk. Sıfır atık noktasında da biz hiçbir atığın denize ulaşmasını istemiyoruz, onları dönüştürmek istiyoruz. Hatta cam şişelerin mutlaka depozitolu olması gerektiğini düşünüyoruz ve mümkünse kademeli olarak plastikten uzaklaşıp cama yönelmemiz gerektiği noktasında davranışlar geliştirmemiz gerekiyor. İş işten geçtikten sonra ‘eyvah’ demek bir şey değiştirmiyor. Marmara Denizinde yaşanan müsilaj felaketini doğanın bir isyanı olarak tabir edebiliriz. Bölgemizde de yaşamadan önce buna çözüm üretmeliyiz. Bugün de dalgıçlarımızla beraber denizaltı temizliği yaptık, hem denizimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmaya çalıştık. Halkımızın çevreye duyarlılığı noktasında çok daha dikkatli olmasını hem talep ediyoruz hem de istiyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar