28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Çocuk edebiyatına ‘kıpırtı geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk edebiyatına ‘kıpırtı geldi
Abone ol
EKSİ 18 EDEBİYAT TOPLULUĞU’NCA 70 YAZAR-ÇİZER TARAFINDAN HAZIRLANAN ÇOCUKLAR İÇİN EDEBİYAT İÇERİĞİNE SAHİP ‘KIPIRTI ÇOCUK DERGİSİ’ BUGÜN YAYIN HAYATINA BAŞLADI. SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN SESLİ OLARAK DA DİNLENEBİLECEK OLAN DERGİ İKİ AYDA BİR ÇIKACAK.

Eksi 18 Edebiyat Topluluğu’nca 70 yazar-çizer tarafından hazırlanan çocuklar için edebiyat içeriğine sahip ‘Kıpırtı Çocuk Dergisi’ bugün yayın hayatına başladı. Sosyal medya hesaplarından sesli olarak da dinlenebilecek olan dergi iki ayda bir çıkacak.


Bireysel ve toplumsal gelişim için çocuk edebiyatının önemine inanan Eksi 18 Edebiyat Topluluğu üyelerince hazırlanan Kıpırtı Çocuk Dergisi, ‘ağaç yaşken gelişir’ ilkesi ve çocuğa görelilik yaklaşımı ile hazırladı. İzmir’de faaliyet gösteren Zikzak Grup ve Yakın Kitabevi’nin kurumsal paydaş olarak katkı sunduğu Dergi, okuma alışkanlığı, hayal gücü, merak, eleştirel düşünme ve sorun çözme becerilerinin gelişmesine katkı sunmayı amaçlıyor.


Sesli olarak da dinlenebilecek


Sadece yetişkinlerin çocuklara seslendiği bir yayın olmayı reddeden derginin temel hedefinde üretim süreçlerinde çocukların yer alması amaçlanıyor. Dil gelişiminin çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çeken, edebiyat içerikli dergi, nitelikli ve tematik içerik çeşitliliği de sağlayacak. Evrensel değerleri önceleyen hümanist bir bakış açısı ile hazırlanan dergide, edebi içerikler (öykü, masal, şiir, fabl) gibi eğlendirici metinler (fıkra, bilmece), bilinç ve farkındalık geliştirici yazıların (söyleşi, çocuk hakları, doğa, ekoloji ve tarih) yanı sıra kitap ve film tanıtımları da çocuklarla buluşacak. İki ayda bir yayınlanacak derginin içeriği de seslendirilerek sosyal medya hesapları üzerinden herkesin erişimine açılacak. Kıpırtı Çocuk Dergisi’ne www.kipirticocuk.com web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından erişilebilir.


Eksi 18 edebiyat


İzmirli eğitimci ve yazar Nevzat Süer Sezgin’in çağrısı ile kendisi tarafından gerçekleştirilen Yetişkinler İçin Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Atölyesi’ne katılan 70’den fazla yazar, çizer, editörün katılımı ile Eksi 18 Edebiyat Topluluğu kuruldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar