19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5968
EURO34.8015
ALTIN2496.1

Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi
Abone ol
 Cinsel isteksizlik cinsel aktiviteye karşı kalıcı bir isteksizliktir. Hem erkekler hem de kadınlar cinsel isteksizlik sorunu yaşayabilir.

Cinsel isteksizlik cinsel aktiviteye karşı kalıcı bir isteksizliktir. Hem erkekler hem de kadınlar cinsel isteksizlik sorunu yaşayabilir. Ancak kadınlar arasında cinsel isteksizlik daha yaygındır.

Cinsel isteksizlik, cinsel yaşamdan ya da cinsel aktivitenin herhangi birinden kaçınma durumu meydana getirir. Cinsel olarak isteksiz olma durumu kişinin bir ilaç kullanımı ya da hastalık yaşaması gibi farklı durumlarla meydana gelebilir. Aynı zamanda zorlu yaşam olayları ve psikolojik faktörler nedeniyle kişi cinsel isteksizlik yaşayabilir.

 Cinsel isteksizlik durumu oldukça önemli cinsel sağlık sorunlarından biridir. Çünkü pek çok cinsel işlev bozukluğundan etkilenebilir ve bu bozukluklar nedeniyle cinsel isteksizlik oluşabilir.

Örneğin erkeklerin erektil disfonksiyon yaşaması durumunda cinsel isteksizlik yaşamaları da sıklıkla görülen bir durumdur.

 Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizlik kişinin içerisinde bulunduğu sosyal ortam, sosyokültürel etkenler, aile etkisi, genel psikolojik durumu, hastalıklar ve partnerler arası iletişim örüntüsü gibi pek çok faktöre göre meydana gelir.

Ebeveynlerin cinselliğe karşı bakış açısı, kişinin cinsel travma öyküsü bulunması, zayıf vücut imajı veya düşük özgüven gibi pek çok durum cinsel isteksizliğe neden olan birçok önemli psikolojik faktör arasında yer alır.

Psikolojik faktörler kişinin cinselliği nasıl değerlendirdiği ve algıladığı ile yakından ilişkilidir. Bu nedenle de psikolojik etki pek çok cinsel işlev bozukluğunun önemli nedenlerinden biridir.

 Kişinin korku duygusuyla hareket ederek cinsel yaşam sürecinde pasif olması, kaçınılmaz olarak cinsel ilişki zevkini etkileyecek ve hatta bir kısır döngü oluşturacaktır.

Bu nedenle kişinin korku duyması cinsel isteksizlik üzerinde oldukça etkilidir. Aynı zamanda kişinin cinsel yaşamı utanç verici bir davranış olarak görülmesi isteksizlik üzerinde oldukça etkili olur.

Utanç duygusu yanında karşıdaki insanı tatmin etmek isteme, cinsellikle ilgili beklentinin oldukça yüksek olması ve karşı cinsten yüksek ilgi bekleme gibi durumlar cinsel isteksizlik geliştirebilir.

Bu gibi yanlış düşünce ve inançlar cinsel terapi ile çözülerek cinsel işlev bozuklukları tedavi edilebiliyor. Özellikle erkekte cinsel isteksizlik tedavisinde cinsel terapiler oldukça etkili sonuçlar veriyor.

 Cinsel İsteksizlik Tedavisi

 Cinsel isteksizlik pek çok açıdan kadınlarda daha çok görülen bir işlev bozukluğudur. Peki erkeklerde cinsel isteksizlik neden olur? Erkeklerde cinsel isteksizlik oluşmasının en önemli nedenleri arasında yüksek performans beklentisi, geçirilen kronik hastalıklar ve hormonlara etki eden ilaç kullanımı yer alır.

Bu nedenler ile erkekler cinsel isteksizlik yanında iktidarsızlık da yaşarlar. Ancak pek çok erkek sadece eczaneden bir ilaç alarak çözüm bulmaya çalışır. Ancak sorunun temeline inerek nedenleri belirlemeye çalışarak tüm işlev bozuklukları tamamen çözülebilir.

 Cinsel isteksizlik için cinsel terapiler oldukça yaygındır. Cinsel terapilerde kişinin yanlış algıları değiştirildiği gibi yeni davranış kalıplarını da öğrenmesi istenir.

Bu sayede hem bilişsel anlamda hem de davranışsal anlamda bir değişim meydana gelir. Cinsel terapiler dışında ilaç ve diğer medikal yöntemlerle cinsel isteksizlik ortadan kaldırılabilir. Bunun için uzman bir doktor kontrolü şarttır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Basketbol Süper Ligine yeni sponsorÖnceki Haber

Basketbol Süper Ligine yeni sponsor

İstanbulda gökkuşağı sürprizi kartpostallık görüntüler oluştuSonraki Haber

İstanbulda gökkuşağı sürprizi kartpostal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar