29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9

Can Kıraç

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Can Kıraç
Abone ol
Can Kıraç, 1927 yılında Ankara Etimesgut’ta şimdiki adı ile bilinen Atatürk orman çiftliğinde dünyaya gelmiştir.

Can Kıraç, 1927 yılında Ankara Etimesgut’ta şimdiki adı ile bilinen Atatürk orman çiftliğinde dünyaya gelmiştir.

Babası Ali Numan Kıraç Gazi çiftliğinde Ziraat alanında görev yapıyordu.

Gazi Mustafa Kemal emrinde çalışan Ali Numan Kıraç Ziraat faaliyetlerine her zaman başarılı şekilde devam ettiriyordu.

Can Ata Kıraç ise Ziraat mühendisi Bir babanın oğlu olarak çocukluk yıllarını toprakla iç içe geçirmiştir.

Bu yüzden de yine ileriki yıllarda da mesleğini ziraat mühendisi olarak belirlemiştir.

Can ismini ona Gazi Mustafa Kemal Atatürk armağan etmiştir. Bu yüzden Can Kıraç kendini her zaman bu konuda şanslı hissetmiştir.

Çocukluğunun Etimesgut’ta geçmesi ile 1946 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Can Kıraç 1950 yılında Ziraat mühendisliğinden mezun olmuştur.

Daha sonra çalışma hayatına otomobilcilik sektörü ile devam eden Can Kıraç faaliyetlerine ilk adımı atmıştır. Ankara Koç ticaret şirketinde otomobilcilik alanında işe başlayan Can Ata Kıraç pek çok faaliyetleri ile ön plana çıkmıştır.

TÜSİAD yönetim komitesinde görev yapmış ve çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur. 1960 yıllarda İzmir ticaret odası kurulum yönetim kurulu üyesi olarak planlı karma ekonomiyi savunmuştur.

1980’li yıllarda ise Koç Holding’in canı olarak bilinen Can Kıraç burada yönetici faaliyetlerini başarı ile sürdürmeye devam etmiştir.

Her zaman Çalışkan disiplinli özverili bir insan olan Can Ata Kıraç yöneticilikte bu ilkeleri benimseyerek oldukça kaliteli işlere imza atmıştır.

Başarılı iş adamı kimliği ve aynı zamanda mütevazi kişiliği ile dikkat çeken Can Kıraç pek çok kişinin örnek aldığı başlıca isimler arasında yer alıyor..

1991 yılında kendi isteğiyle 41 yıllık Koç holding yöneticilik faaliyetlerine son vermiştir. Bu yüzden de Daha sonrasında her zaman benimsediği sade yaşama geri dönmüş ve emekli hayatının tadını çıkarmıştır.

Çalışkan bir kişiliğe sahip olduğu için yakın çevresi ve dostları emekli hayatının nasıl gittiği ile ilgili endişe içerisinde olsa da Can Ata Kıraç bu yaşamında da oldukça huzurlu şekilde devam ettirmiştir.

Yazarlık geçmişi de bulunan Can Kıraç’ı kitapları da mevcuttur. Yöneticilik kariyerine son verdikten sonra emekli hayatında da huzuru bulan ve yine aynı şekilde kendini geliştirmeye pek çok yeni bilgiler edinmeye devam etmiştir.

Can Ata Kıraç in eşi İnci Kıraç 2019 yılında vefat etti. Uzun yıllar boyunca evliliklerini sürdüren iki çocukları ve torunları bulunan Can Ata Kıraç ve ince Kıraç mütevazi kimlikleri ile de evliliklerini her zaman huzurlu bir şekilde yürütmüştür.

Sade yaşamı benimseyen Can Kıraç kendi tabiriyle yöneticilikteki şımarıklığa kapılmayan ve yaşantısına yansıtmayan bir kişidir.

Mütevazi ve sade kimliği ve özverili kişiliği ile birlikte her zaman kendini geliştirmeye devam eden ve yaşamdan verim almaya devam eden bir kişidir.

Aile yaşantısında da her zaman hiyerarşi içerisinde mütevazilik ile huzurlu şekilde çocukları ve torunları ile bir yaşam sürüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güzbey ailesinin acı günüÖnceki Haber

Güzbey ailesinin acı günü

Gaziantepli öykücüler GAÜNde anıldıSonraki Haber

Gaziantepli öykücüler GAÜNde anıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar