24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5363
EURO34.7929
ALTIN2424.7

Bu yıl aşkınızla nasıl tanışabilirsiniz?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu yıl aşkınızla nasıl tanışabilirsiniz?
Abone ol
2019 yılında başlayan Covid-19 koronavirüs pandemisi, dünya nüfusunun %80'inden fazlasının hayatını büyük ölçüde etkilemiştir.

2019 yılında başlayan Covid-19 koronavirüs pandemisi, dünya nüfusunun %80'inden fazlasının hayatını büyük ölçüde etkilemiştir. Milyonlarca insan, yalnızca eğitim ve çalışma biçimini değil, genel olarak yaşamı tamamen değiştirmek zorunda kaldı.

Gürültülü partiler, konserler, yeni teknolojik ürünlerin yüksek profilli sunumları — bunların hepsi geçmişte kaldı. Dünya çevrimiçi hale geldi ve yalnızca gerekli minimum şeyleri çevrimdışı bıraktı — alışveriş, sevdiklerinizle iletişim ve dünyanın geri kalanına kapalı olma hissi.

2022 yılında durum artık iki yıl önceki kadar zor değil. Koronavirüs aşılarının oldukça etkili olduğu kanıtlandı ve toplum bir bütün olarak yeni gerçekliğe alıştı. Ama yine de dünyanın eski hayatına döndüğünü söyleyemeyiz. Ve önümüzdeki yıllarda bunu yapabilmemiz pek olası değil.

Çevrimdışı arkadaşlık geçmişte oldukça nadirdi. Ve şimdi daha da fazla nadir. Günümüzde, bu tüm arkadaşlık çevrimiçi hale geldi. Ve bu aslında iyi bir şey!

2022 yılında kişisel yaşamınızı nasıl düzenlersiniz: ilginç gözlemler ve faydalı ipuçları

Aslında web arkadaşlık sektörü pandemiden önce bile değişmeye başladı. Koronavirüs sadece bu değişiklikleri uyardı. Bugünlerde en az üç büyük arkadaşlık trendi sayabiliriz:

Kendi sağlığına dikkat etmek

Koronavirüs, sağlığı ve bağışıklığı iyi olan bir kişinin bile enfekte olma riski altında olabileceğini herkese açıkça gösterdi. Bu nedenle, 2020'de başlayan çevrimdışı buluşma çok nadir hale geldi. Kimse kendini tekrar tehlikeye atmak istemiyor.

Hatta çevrimiçi arkadaşlık değişti. Örneğin, Tinder gibi bazı arkadaşlık uygulamaları, kullanıcıların sayfasında aşı durumu belirlemesine izin verdi. Böylece diğer katılımcılar bir kişinin aşı olup olmadığını hemen görebiliyordu.

Ayrıca birçok arkadaşlık sitesi aşılı kullanıcılara ücretsiz premium özellikler sunarak kullanıcıları aşı olmaya teşvik etmeye başladı.

İlk gerçek buluşmadan önce bir kişiyi çok iyi tanıma arzusu

Bu eğilim bir öncekinden takip etmektedir. Pandemiden önce, çevrimiçi görüşme ile gerçek hayatta buluşma arasında bazen yalnızca birkaç gün geçiyorken, şimdi haftalar sayılıyor. Ve hatta bazen aylarca. Ve bunun birkaç nedeni vardır.

Birincisi, kişinin sağlığı için daha önce bahsedilen endişe. İkincisi, tanıdık olmayan biriyle görüşmede zaman kaybetme isteksizliği, ki bu da ümit verici olmayabilir. Üçüncüsü, ilk buluşma gerçekleşmeden önce bile ortak “temas noktaları” bulma arzusu.

Spontanlık iyidir. Ancak 2022 yılında bunu terk etmek daha akıllıca olur. Arkadaşlık konusunda düşünceli ve dengeli bir yaklaşım bugün bir önceliktir. Ve en az birkaç yıl daha öncelikli olacaktır.

Belirli bir tip için potansiyel bir partner aramayı reddetme

Her insanın ilgisini çeken belirli bir tipi vardır — yaş, boy, vücut şekli, saç rengi vb. Ancak şu anda katı bir tip aramadan uzaklaşma eğilimi görüyoruz. Gittikçe daha fazla insan, "isteklerinin" % 100'üne girmeseler bile, potansiyel bir partnere şans vermeye hazır. Ve bu işe yarıyor

Zıt kutupların birbirini çektiğini söylemelerine şaşmamalı. Bazen tamamen farklı insanlar, birbirine çok benzeyen, aynı ilgi alanlarına ve yaşam tarzına sahip olanlardan çok daha iyi bir çift olurlar.

Bu nedenle, potansiyel bir ruh eşi için çok katı gereksinimleriniz varsa, bunları biraz azaltmanızı öneririz. Daha önce arama çevrenize kaç tane ilginç ve çok yönlü kişiliğin girmediğine şaşıracaksınız.

2022 yılında aşkınızı bulmanıza yardımcı olacak 7 ipucu

İpucu #1. Uygun olmayan insanlarla alış-veriş yapmayın ve umutsuz iletişim için zaman kaybetmeyin

Yanlış umut, bir insana verebileceğiniz en kötü şeydir. Çoğu zaman, bir kişinin partner ile iletişim kurmaya devam ettiği ve asla bir ilişkileri olmayacağını tam olarak bilerek onlarla iletişim halinde kaldığı durumlar vardır. Ama gücendirmemek için bunu söylemekten korkuyorlar.

Bunu yaparak sadece işleri daha da kötüleştirirsiniz. Bir kişinin sizin için doğru olmadığını düşünüyorsanız, onlara umut vermenize gerek yok. Düşüncenizi hemen açıklamak daha iyidir. Arkadaş kalabilir ve iletişim kurmaya devam edebilirsiniz.

Ve belki de iletişim duracaktır. Ama yine de, hiçbir umut olmadan haftalarca ve aylarca iletişim halinde olmak daha iyidir. Zamanınıza ve partnerinizin zamanına değer verin.

İpucu #2. Bir ruh eşi arayışını daha etkili hale getirmek için kendinizi geliştirin

Bazen, aşkınızı bulma sürecine çok fazla dahil olan bir kişi kendini tamamen unutur. Kişisel gelişim ve ilerleme yoktur, ilgi alanları ve hobiler yoktur, hiçbir şey yoktur. Hayat bir rutine dönüşür ve bir ruh eşiyle tanışma girişimleri sonuç vermez.

Hayatınızı değiştirmeye çalışın. Hobilere zaman ayırın, yeni bir şeyler öğrenin, spor yapın. Bütün bunlar, mutluluk hormonu olan endorfin üretimine katkıda bulunur. Ve aynı anda iki şey yapacaksınız.

İlk olarak, çok daha ilginç, çekici ve çok yönlü bir partner olacaksınız. İkinci olarak, dikkatinizi dağıtmayı öğrenin, gerçek hayat ile çevrimiçi arkadaşlığı ayırın, aşkınızı aramayı bazı Tinder veya Badoo'da akılsız mekanik kaydırmalar yerine ilginç ve üretken bir sürece dönüştürün.

İpucu #3. Tanıdık çevrenizi genişletmek, yeni arkadaşlar bulmak ve sosyalleşmek için farklı yollar kullanın

Tanıdık çevreniz ne kadar geniş olursa, aşkınızla tanışma şansınız o kadar yüksek olur. Çevrimdışıyken arkadaşlarınızdan sizi çeşitli etkinliklere daha sık götürmelerini isteyebilirsiniz. Çevrimiçi — farklı arkadaşlık platformlarını kullanın — arkadaşlık siteleri ve uygulamaları, sosyal ağlar, anlık mesajlaşma programları, çeşitli tematik forumlar ve sohbet ruletleri.

Bu arada, sohbet ruletleri üzerinde daha ayrıntılı olarak durmak önemli. Bu ruletler, her gün insanlarla vakit kaybetmeden ve çok uygun bir formatta tanışıp iletişim kurabileceğiniz çok uygun arkadaşlık platformlarıdır.

Tek bir tıklama ve artık yeni bir partneriniz var! Aşağıdaki arkadaşlık sitelerini/uygulamalarını ve görüntülü sohbet ruletlerini önerebiliriz: Bumble, Zoosk, Okcupid, sohbet ruletleri Azar, Camsurf ve CooMeet chat rulet kızla.

Ayrıca, kendinizi yalnızca bir çevrimiçi arkadaşlık formatı ile sınırlamamanızı öneririz. Bir arkadaşlık uygulaması ve sohbet ruletini birleştirerek, Web'de başarılı ve gelecek vaat eden bir tanışma şansını önemli ölçüde artırabilirsiniz. Deneyin, beğeneceksiniz!

İpucu #4. İnsanları eski sevgililerinizle veya ideal olduğunu düşündüğünüz kişilerle karşılaştırmayı bırakın

Birçok psikolog, bir kişinin yeni bir partneri öncekiyle karşılaştırmaya başladığı yeni bir ilişkiye başlamanın önündeki en güçlü engel olarak adlandırır. Bu çok yıkıcı bir süreçtir. Bu tür karşılaştırmalar ilişkinizi büyük ölçüde bozabilir ve hatta bir ayrılığa neden olabilir.

Partnerinizin olumlu yönlerine odaklanın, kasıtlı olarak onlarda dezavantaj aramanıza gerek yok. Karşılaştırmayın. Size eski eşinizi hatırlatan her şeyi hayatınızdan çıkarırsanız çok daha kolay olacaktır — fotoğraflar, notlar, mesajlar vb. Ne kadar az “hatırlatıcı” bırakırsanız, yeni ilişkiniz o kadar iyi gelişecektir.

İpucu #5. Proaktif olun ve büyük kararlar almaya hazır olun

Günümüzde artık sadece bir arkadaşlık sitesine kaydolmak ve sizinle tanışma tekliflerinin hemen yağmaya başlamasını beklemek yeterli değildir. Eğer ciddiyseniz, inisiyatifi kendi elinize almaya hazır olun. Önce yazmaktan korkmayın, kendinizden bahsedin, partnerlerinize yaşamlarını, ilgi alanlarını ve hobilerini sorun.

İnisiyatif, zamanımızda çok iyi bir karakter özelliğidir. Sadece arkadaşlıkta değil, genel olarak hayatta. Hala ilk adımı atmaktan korkuyorsanız, biraz hile yapabilirsiniz — sohbet ruleti kullanın. Sizin için ilk adımı atacak ve size otomatik olarak bir partner bulacaktır.

İpucu #6. Mümkün olduğunca dürüst ve açık olun, yalan söylemeyin

Yalnızca gerçek, tercihen yeni fotoğraflarınızı kullanın. Bir biyografi ve biraz liyakat icat etmeyin. Yalanlar zaten er ya da geç ortaya çıkacaktır ve gerçek olmayan, kurgu bir ilişkiye başlamak çok iyi fikir değil.

Kendiniz hakkında konuşmak istemiyorsanız, bu anı atlamak daha iyidir. Fakat yalan söylemeyin.

İpucu #7. İnternet iletişim güvenliği kurallarını asla unutmayın

Pandemi, yalnızca yeni arkadaşlar ve aşk bulmak isteyenleri değil, aynı zamanda çok sayıda dolandırıcıyı da internete taşımıştır. Bu nedenle, güvenlik kurallarını unutmayınız:

Gizli verilerinizi hiçbir koşulda kimseyle paylaşmayın, hiçbir bahaneyle yabancılara para göndermeyin, tanımadığınız biriyle arkadaşlık konusunda acele etmeyin.

Günümüzde aşırı saf ve toy olmaktansa biraz paranoyak olmak daha iyidir. İnanın, çevrimiçi dolandırıcılık düşündüğünüzden çok daha yaygın. Dikkatli olun!

Özetleyelim

Biri size 2022 yılında aşkınızı bulmanın gerçekçi olmadığını söylerse buna inanmayın. Bu saçmalıktır! Durum tam tersidir.

Birkaç yıllık karantina kısıtlamaları ve sosyal mesafe insanları aktif olarak tanışmaya, iletişim kurmaya, ilişkiler kurmaya ve aile kurmaya teşvik etmiştir Artık herkesin dört duvar arasına oturup bir daha evden çıkmamayı tercih ettiği 2020 yılı değil. 2022'de her şey değişti!

Genel olarak, hangi arkadaşlık formatını kullandığınız önemli değil — bir arkadaşlık sitesi, görüntülü sohbet ruleti veya en sevdiğiniz sosyal ağ.

Yeterince azim gösterirseniz, öncelikleri doğru bir şekilde belirlerseniz ve bir tanışma için ilk adımı atmaktan korkmazsanız, hepsi size uyar. Bazen her zamanki "Merhaba!" güçlü bir romantik ilişkiye dönüşür. Ne bekliyorsunuz?


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eylül ayında en çok üniversite eğitimi pahalandıÖnceki Haber

Eylül ayında en çok üniversite eğitimi p...

UEFAdan Arda Kardeşlere görevSonraki Haber

UEFAdan Arda Kardeşlere görev

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar