29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

“Bizim Meram Köyü Dağ Evleri” için başvurular başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bizim Meram Köyü Dağ Evleri” için başvurular başladı
Abone ol
MERAM İLÇE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KAVUŞ, MERAM’IN RUHUNU YANSITMASI VE YAŞATMASI ADINA BUGÜNE KADAR OLANLARDAN AYRI OLARAK BAMBAŞKA BİR KONSEPTTE VE HEDEFTE YÜKSELECEK OLAN “BİZİM MERAM KÖYÜ DAĞ EVLERİ”NİN MERAM BÜYÜK KONUT HEMLESİNİN EN YEŞİL HALKASI OLACAĞINI SÖYLEDİ.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram’ın ruhuna ve özüne çok yakışacak bir proje olan ’Bizim Meram Köyü Dağ Evleri’nin müjdesini verdi.


Başkan Kavuş, Meram büyük konut hamlesinin sekizinci halkası olan Bizim Meram Köyü Dağ Evleri’nin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Meram’ın ruhunu yansıtması ve yaşatması adına bugüne kadar olanlardan ayrı olarak bambaşka bir konseptte ve hedefte yükselecek olan Bizim Meram Köyü Dağ Evleri’nin Meram büyük konut hamlesinin en yeşil halkası olacağına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, projenin, tüm özellikleriyle Meram’a ve Meram’ın ruhuna çok yakışan bir proje olacağını söyledi. Bizim Meram Köyü Dağ Evleri’nin, şehrin trafiğinden, gürültüsünden, stresinden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için doğa ile baş başa bir yaşam sunacağını kaydeden Kavuş, “Meram demek yeşil demek, tertemiz bir hava ve eşsiz güzellikte bir doğa demek, toprakla iç içe insan ve doğallık demek. Meram demek huzur demek, sükunet demek. İşte Meram’a dair ne varsa, Meram’a ait ne varsa Bizim Meram Köyü Dağ Evleri’nde de o var” dedi.



“Proje, sakinlerine doğa ile baş başa yeni bir yaşam sunuyor”


Projenin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, “Hemşehrilerimizden gelen talepler doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Bizim Meram Köyü Dağ Evleri, Konya-Antalya yolu 30. kilometrede, Sefaköy sapağında inşa edilecek. 400 bin metrekarelik alan içerisinde, 230 bin metrekarelik arsa alanında 500 ile 700 metrekare müstakil parsellerde konumlanacak. Toplamda 407 adet olarak inşa edilecek dağ evlerinin bünyesinde, tarım yapılabilecek alanlarıyla birlikte bir de açık otopark alanı bulunacak. Evler, tek tip 91,33 metrekare büyüklükte, hem yaz hem de kış aylarında konaklanabilecek şekilde ve imar mevzuatına uygun şekilde yapılacak. Her parselin kendi tapusu bulunacak. Parseller konum ve büyüklüklerine göre şerefiyelendirilecek” şeklinde konuştu.


Meram’ın pek de yabancı olmadığı bu yaşamın önceki hamlelerde olduğu gibi yine kooperatif usulü gerçekleşeceğini belirten Başkan Kavuş, “Salon, mutfak, banyo ve terastan oluşan evler 1+1 konseptinde olacak. Ön başvuruları, 1 Ekim’den itibaren www.bizimmeramkoyu.com adresinden başlayacak. Ama başvuru ücretleri 3 Ekim Pazartesi resmi iş gününden itibaren yatırılabilecek. Başvurular için son tarih ise 7 Ekim Cuma olacak. Başvuruların fazla olması durumunda önceki kooperatiflerimizde de olduğu gibi ön başvuru gerçekleştiren hemşehrilerimiz arasından, noter huzurunda kura çekilecek. Bizim Meram Köyü Dağ Evleri Kooperatifinde başvuru bedeli 10 bin TL olarak belirlendi. Peşinat 300 bin TL, aylık aidatlar ise yine 10 bin TL olacak. Tüm bu özellikleri ve güzellikleriyle Meram Dağ Evleri, ilçemize şehrimize ve sahiplerine şimdiden hayırlı olsun, güle güle, sağlıklı, mutlu, huzurlu günlerde otursunlar” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalovada minik öğrenciler bir günlüğüne itfaiyeci olduÖnceki Haber

Yalovada minik öğrenciler bir günlüğüne...

BTSOda seçim heyecanıSonraki Haber

BTSOda seçim heyecanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar