01 Temmuz, 2024, Pazartesi
DOLAR32.6956
EURO35.1874
ALTIN2446.0
Yusuf Cinkara Otomotiv

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartıştı
Abone ol
Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, mevcut Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, televizyon ekranlarında bir araya gelerek ilk seçim tartışmalarını gerçekleştirdi.

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, mevcut Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, televizyon ekranlarında bir araya gelerek ilk seçim tartışmalarını gerçekleştirdi.

Bir buçuk saat süren tartışmada iki lider, birbirlerine sert eleştiriler yöneltti ve politikalarını savundu.

Tartışmanın açılışını Başkan Joe Biden yaparken, kapanış sözleri Donald Trump'a aitti.

Trump, konuşmasının başında Biden'ın Amerika'yı "üçüncü dünya savaşına" sürüklediğini iddia etti.

“III. Dünya Savaşı’na hayal edebileceğinizden çok daha yakınız. Kimse Biden'a saygı göstermiyor,” diyen Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin lideri Xi Jinping ve Rusya lideri Vladimir Putin'in Biden'a saygı duymadığını belirtti.

Rusya-Ukrayna savaşı üzerine konuşan Trump, “Putin, Biden'a saygı duysaydı Ukrayna'yı işgal etmezdi” diyerek, Biden'ın zayıf dış politikasını eleştirdi.

Ayrıca, ABD’nin Afganistan’dan düzensiz bir şekilde çekilmesinin Putin’i Ukrayna’ya saldırmaya teşvik ettiğini öne sürdü.

Trump, “Eğer gerçek bir başkanımız, saygı duyulan bir başkanımız olsaydı, asla işgal yaşanmazdı” şeklinde konuştu.

Trump, başkanlığı sırasında İran’ın ekonomik olarak zor durumda olduğunu ve kendisi yönetimde olsaydı Hamas’ın İsrail’e saldırmayacağını iddia etti.

Biden’ın İsrail politikasını eleştirerek, İsrail’in Hamas’a karşı daha serbest hareket etmesi gerektiğini savundu. “Onları bırakıp, başladıkları işi bitirmelerine izin verilmesi gerekiyor” dedi.

Biden ise Trump’ın iddialarına sert yanıt verdi. Biden, “Hayatımda bu kadar saçmalık duymadım” diyerek Trump’ın suçlamalarını yalanladı. ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı askeri yardımları savunan Biden, bu yardımların daha büyük bir savaşın önüne geçtiğini belirtti. Ayrıca, ABD’nin İsrail’e olan desteğinde hiçbir şüphe bulunmadığını, ancak yıkıcı bombaların verilmemesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

Tartışmada, Trump’ın göçmenlik politikalarına yönelik eleştirileri de dikkat çekti.

Biden'ın göçmenlik politikalarının ABD'yi bir “fare yuvasına” dönüştürdüğünü söyleyen Trump, düzensiz göçmenlerin ülkede suç işlediğini iddia etti.

Biden ise Trump’ın Amerikan ekonomisini kaos içerisinde bıraktığını ve kendisinin ekonomiyi yeniden ayağa kaldırmak için mücadele ettiğini vurguladı.

Tartışma sırasında Biden, Trump’ı eşi Melania Trump’ı aldatmakla suçladı. Biden, “Toplum içinde kadınlara saldırdın.

Eşin hamileyken bir yetişkin film yıldızı ile beraber oldun. Ahlak seviyen, bir sokak kedisi ile aynı seviyede” dedi. Trump ise bu suçlamaları reddetti.

Televizyon tartışması, 1960'tan bu yana ilk kez seyirci olmadan yapıldı. Bir sonraki tartışmanın ise 10 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Trump’ın çalışma arkadaşları, tartışmanın ardından eski başkanın düelloyu kazandığını ileri sürdü.

Biden ise Atlanta’da destekçilerine hitap ederek, tartışmanın galibi olarak gösterildi ve partililer tarafından “Dört yıl daha” sloganlarıyla karşılandı.

Ancak bazı Demokrat analistler, Biden’ın düşük bir performans sergilediğini savunarak yeni bir aday belirlenmesi gerektiğini dile getirdiler.

Biden ve Trump, henüz partilerinin resmi adayları değil. Cumhuriyetçi Parti’nin adayı temmuz ayı ortasındaki kongrede, Demokrat Parti’nin adayı ise ağustos ayında belirlenecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otizmli Görkemin askerlik aşkıÖnceki Haber

Otizmli Görkemin askerlik aşkı

Karabağlar Yaylasında çevre düzenleme çalışmaları devam ediyorSonraki Haber

Karabağlar Yaylasında çevre düzenleme ça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar