28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Başkentte sahte kargoculara paket operasyonu: 5 gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkentte sahte kargoculara paket operasyonu: 5 gözaltı
Abone ol
ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MALİ SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE KARGOCU KILIĞINDA KARGO PAKETİ GÖNDERİLDİĞİ İZLENİMİ VEREREK EVRAK İMZALATAN 5 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kargocu kılığında kargo paketi gönderildiği izlenimi vererek evrak imzalatan 5 şahıs gözaltına alındı.


Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, mağdurların ikametlerine ya da iş yerlerine kargocu kılığında giderek kargo paketi gönderildiği izlenimi veren ve mağdurların evraka imza atmalarını sağladığı tespit edilen kişilere yönelik çalışma başlattı. Polis ekipleri tarafından evrakların altına senet koyarak “pencere” ya da “kes-yapıştır” yöntemiyle sahte senet düzenlediklerine dair yapılan bulgular üzerine; 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu “nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçlarından yapılan eş zamanlı operasyonda 5 şahıs gözaltına alındı.



25 milyon lira tutarında icra takibi


Soruşturma çerçevesinde çok sayıda vatandaşı mağdur eden çetenin pencere yöntemiyle düzenlenen senetlerle yaklaşık 25 milyon lira tutarında icra takip işlemi başlattıkları ve bu icralarla mağdurların ev ve işyerlerine haciz işlemi uyguladıkları tespit edildi.


Ayrıca varlıklı ve yaşlı vatandaşları kendilerine hedef olarak belirledikleri anlaşılan çete üyelerinin, özellikle pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından cerrahi maske ve kolonya gibi ürünlerin gönderildiğini ve teslim belgesinin imzalanması gerektiğini belirterek, mağdurlardan imza aldığı ortaya çıktı.


Öte yandan, polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin dolandırıcılık suçu başta olmak üzere birçok farklı suçtan kayıtlarının olduğu da anlaşıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklarelinde küpesiz hayvan besleyen besici 46 bin 783 lira cezaÖnceki Haber

Kırklarelinde küpesiz hayvan besleyen be...

İşkence sonucu hayatını kaybeden Murat bebeğe en acı vedaSonraki Haber

İşkence sonucu hayatını kaybeden Murat b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar